Последни новини
Home / Законът / Випуск 2016-2017 г. на НИП завърши, младшите съдии и прокурори получиха назначения

Випуск 2016-2017 г. на НИП завърши, младшите съдии и прокурори получиха назначения

Defakto.bg

На официална церемония в Националния институт на правосъдието 18 кандидати за младши съдии и 29 кандидати за младши прокурори от випуск 2016-2017 г. получиха удостоверения за завършено задължително първоначално обучение и решенията на ВСС за назначаването им в окръжни съдилища и районни прокуратури. Това съобщиха от съдебния съвет.

И още:

Розалин Трендафилов от ВСС връчва назначенията на младши прокурори= Директорът на НИП Миглена Тачева ги поздравява

„Церемонията бе открита от директора на Националния институт на правосъдието г-жа Миглена Тачева. Младшите съдии, младшите прокурори, техните постоянни и временни преподаватели бяха поздравени от министъра на правосъдието г-жа Цецка Цачева и г-жа Ася Петрова – заместник на главния прокурор при Върховна административна прокуратура. Сред гостите бяха членовете на Висшия съдебен съвет д-р Незабравка Стоева, г-жа Юлия Ковачева, г-н Розалин Трендафилов и г-н Ясен Тодоров, заместник-председателите на ВКС г-жа Павлина Панова и г-н Красимир Влахов и говорителят на главния прокурор г-жа Румяна Арнаудова.

Решенията на ВСС за назначаване на младшите съдии бяха връчени от г-жа Юлия Ковачева, член на Съдийската колегия и заместник-председател на Комисията по атестиране и конкурси към нея (на снимката горе – б.р.).

Решенията на ВСС за назначаване на младшите прокурори бяха връчени от г-н Розалин Трендафилов, член на Прокурорската колегия и член на Комисията по атестиране и конкурси към нея.

Гости на първия ред – министър Цачева, Незабравка Стоева от ВСС, зам.-главния прокурор Ася Петрова

Съдийската и Прокурорската колегии на ВСС, на основание чл. 258а, ал. 3 от ЗСВ, назначиха на последните си заседания успешно завършилите задължително първоначално обучение кандидати за младши съдии и младши прокурори, съобразно заявеното от тях желание.

Завършилите младши съдии и младши прокурори получиха плакети с гравирана клетва и Закон за съдебната власт с посвещение.

Директорът на НИП г-жа Тачева съобщи, че средният успех на кандидатите за младши прокурори от випуска е 5,84, а този на младшите съдии е 5,73. Новоназначените младши съдии започват работа в шест окръжни съдилища, а младшите прокурори – в 15 районни прокуратури.“

About De Fakto

Проверете също

423 кандидати се явиха на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на 45 съдии в районните съдилища

В аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда …

От седмицата: Варненският апелативен съд потвърди присъда за фиктивно наети работници и източване на еврофондове

Апелативният съд потвърди присъда за деклариране на неверни сведения за фиктивно наети работници с цел …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.