Последни новини
Home / Законът / Съдът във Видин отмени незаконни условия за записване и отписване в детските градини

Съдът във Видин отмени незаконни условия за записване и отписване в детските градини

Defakto.bg

Административният съд във  Видин е отменил разпоредби от Наредбата за реда и условията за записване, отписване и преместване в общинските детски градини на територията на Община Видин, приета с Решение на общински съвет на 02.09.2016 г., съобщи съдът.

 Делото е било   образувано по протест на заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура в града, според който разпоредби от Наредбата за реда и условията за записване, отписване и преместване в общинските детски градини на територията на Община Видин са незаконосъобразни, тъй като противоречат на нормативни актове от по – висока степен.

С атакуваните разпоредби се въвежда като задължително условие, плащането на такса за присъствие на детето в детската градина до момента на напускането му, за да може то да бъде отписано и преместено от детската градина. С тази Общинска наредба се въвеждат допълнителни и по-големи ограничения и изисквания от регламентираните в  Закона за местните данъци и такси и Закона за предучилищното и училищното образование.

В тази връзка Административен съд – Видин с Решение № 44 от 26.06.2017 г.  отменя,  като незаконосъобразни разпоредбите на чл. 24, т. 1 и чл. 25, т. 1 от Наредбата. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.