Последни новини
Home / Законът / Президент и премиер се разбрали за сектор „Сигурност“ и реформи в правосъдието

Президент и премиер се разбрали за сектор „Сигурност“ и реформи в правосъдието

Defakto.bg
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов

Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси. Това е била общата  позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов, които са разговаряли днес на „Дондуков“ 2.

Срещата е била поискана от  министър-председателя  и на нея са били  обсъдени въпроси, свързани с укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план, се казва в съобщение на пресцентъра на президентството.

Двамата са дали висока оценка на взетите решения на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май т.г. за подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и за ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили,  Румен Радев е  подчертал, че президентската институция защитава ясно регламентирания процес за реализация на проектите за модернизация на Въоръжените сили и предоставената в рамките на този процес военна експертиза. Важното е процесът на модернизация на Българската армия да не спира, е позицията на президента.

Президентът Радев и министър-председателят Борисов били единодушни, че страната се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост. Министър-председателят оценил високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Общо е било мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции. Бойко Борисов запознал президента с резултатите от проведените наскоро свои посещения в Република Франция, Федерална република Германия и Република Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в региона на Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италианската република, по покана на президентите на двете държави.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.