Последни новини
Home / Законът / Шестима кадровици в писмо до Цачева: Свикайте извънредно ВСС!

Шестима кадровици в писмо до Цачева: Свикайте извънредно ВСС!

Defakto.bg

Да се свика заседание на пленума на ВСС на 13 юли – за това настояват в писмо до председателстващата съвета министър Цецка Цачева шестима кадровици.

Макар че идния четвъртък заседание не се предвиждаше (част от ВСС ще е на море в Бургас на среща на Балканската и Евро-Средиземноморска мрежа на съдебните съвети на 10 и 11 юли), свикването му е наложително, настояват Галина Карагьозова, Камен Иванов, Калин Калпакчиев, Соня Найденова, Юлиана Колева и Юлия Ковачева. И сочат, че след две провалени заседания на пленума на ВСС нерешени са останали ред важни въпроси.

Писмото е изпратено малко след днешното прекратяване на пленума заради липсата на кворум.

Ето пълният му текст:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ЦАЧЕВА,

 С оглед правомощията Ви по чл.32, ал.1, изр.първо, вр. с чл.33, ал.1, изр.първо от Закона за съдебната власт, Ви молим да свикате заседание на пленума на Висшия съдебен съвет за дата 13 юли 2017 год.

Молбата ни е породена от обстоятелството, че в две поредни заседания на пленума на ВСС – на 29 юни 2017 год. и днес 6 юли 2017 год., поради липсата на кворум, не бяха разгледани всички точки по одобрения дневния ред.

Останалите неразгледани точки от днешния дневен ред засягат кадрови въпроси, нормалното функциониране на съдилища и прокуратури, както и други важни въпроси, касаещи съдебната власт. Отлагане на обсъждането им и вземане на решения по тези точки за по-дълъг период може да доведе до затруднения За органите на съдебната власт, както и на заинтересованите лица. Предлагаме тези точки да се включат в дневния ред за 13 юли 2017 год.

 

С УВАЖЕНИЕ,

ЧЛЕНОВЕ НА ВСС :

 

ГАЛИНА КАРАГЬОЗОВА

КАМЕН ИВАНОВ

КАЛИН КАЛПАКЧИЕВ

СОНЯ НАЙДЕНОВА

ЮЛИАНА КОЛЕВА

ЮЛИЯ КОВАЧЕВА

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. колегия Стара Загора: От началото на мандата си гл. прокурор недопустимо злепоставя адвокатите. Докога ще търпим това?!

В декларация – становище Адвокатска колегия Стара Загора посочва, че е  трайното неприемливо и недопустимо …

Поредната тъпа употреба на конституционните механизми

Иван Брегов, Институт пазарна икономика Краткият живот на 48-ото Народно събрание доказва, че у нас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.