Последни новини
Home / Законът / Нови номинации за съдийската КАК, кандидатите станаха 11

Нови номинации за съдийската КАК, кандидатите станаха 11

Defakto.bg

Две нови номинации за съдийската Комисия за атестирането и конкурсите са постъпили във ВКС, съобщиха оттам. С тях кандидатите за 9-те места в КАК от квотата на този върховен съд, стават 11.

Новите предложения са направени от шефа на Гражданската колегия и зам.-председател на ВКС Красимир Влахов. Те са за Любка Андонова и Бонка Дечева-Бакалова, граждански съдии във ВКС.

Пленумът на съда, който ще избере 9-тимата действащи съдии в новата КАК е насрочен за 12 юли.

Останалите претенденти са: Мариана Костова от Търговската колегия на ВКС,  Елица Стоянова от ОС-Добрич, Добрин Кючуков от ОС-Ямбол, Иванка Шкодрова от ОС-Перник, Анелия Маркова от СГС, Вяра Камбурова от ОС-Бургас, Деспина Георгиева от ОС-Варна, Бонка Янкова от ОС-Търговище, Иван Стойчев от Софийсикя апелативен съд.

Свои двама избраници в КАК трябва да посочи и Върховният административен съд.

Новата комисия ще заработи наесен, тогава и новият ВСС трябва да определи кои от кадровиците от съдийската колегия ще влязат в Комисията по атестирането и конкурсите. Мандатът на КАК е 1 година.

 

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Един коментар

  1. Красимир Влахов трябваше да бъде дисциплинарно уволнен и осъден за престъпление по служба още през 2011 г., т. к. си позволи да издаде разпореждане за образуване на НЧХД N 7159/2011 г. по описа на СРС, въпреки, че имаше прокурорско постановление на Румяна Стоянова за отказ от образуване на досъдебно производство и прекратяване на преписката. В края на 2012 г. частният тъжител оттегли жалбата си, защото бе разобличен в кражба на ток и търсенето на обезщетение за обида от негова страна във вр. с кражбата беше абсурдно.
    Инспектор Лидия Стоянова от ИВСС защити неправомерно Красимир Влахов, което е престъпление. Бандити в магистратски тоги не могат да се подвизават в юдикативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.