Последни новини
Home / Законът / Нови номинации за съдийската КАК, кандидатите станаха 11

Нови номинации за съдийската КАК, кандидатите станаха 11

Defakto.bg

Две нови номинации за съдийската Комисия за атестирането и конкурсите са постъпили във ВКС, съобщиха оттам. С тях кандидатите за 9-те места в КАК от квотата на този върховен съд, стават 11.

Новите предложения са направени от шефа на Гражданската колегия и зам.-председател на ВКС Красимир Влахов. Те са за Любка Андонова и Бонка Дечева-Бакалова, граждански съдии във ВКС.

Пленумът на съда, който ще избере 9-тимата действащи съдии в новата КАК е насрочен за 12 юли.

Останалите претенденти са: Мариана Костова от Търговската колегия на ВКС,  Елица Стоянова от ОС-Добрич, Добрин Кючуков от ОС-Ямбол, Иванка Шкодрова от ОС-Перник, Анелия Маркова от СГС, Вяра Камбурова от ОС-Бургас, Деспина Георгиева от ОС-Варна, Бонка Янкова от ОС-Търговище, Иван Стойчев от Софийсикя апелативен съд.

Свои двама избраници в КАК трябва да посочи и Върховният административен съд.

Новата комисия ще заработи наесен, тогава и новият ВСС трябва да определи кои от кадровиците от съдийската колегия ще влязат в Комисията по атестирането и конкурсите. Мандатът на КАК е 1 година.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Един коментар

  1. Красимир Влахов трябваше да бъде дисциплинарно уволнен и осъден за престъпление по служба още през 2011 г., т. к. си позволи да издаде разпореждане за образуване на НЧХД N 7159/2011 г. по описа на СРС, въпреки, че имаше прокурорско постановление на Румяна Стоянова за отказ от образуване на досъдебно производство и прекратяване на преписката. В края на 2012 г. частният тъжител оттегли жалбата си, защото бе разобличен в кражба на ток и търсенето на обезщетение за обида от негова страна във вр. с кражбата беше абсурдно.
    Инспектор Лидия Стоянова от ИВСС защити неправомерно Красимир Влахов, което е престъпление. Бандити в магистратски тоги не могат да се подвизават в юдикативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.