Последни новини
Home / Законът / 25 години затвор за мъжа, убил 3-годишно момиченце, защото плачело

25 години затвор за мъжа, убил 3-годишно момиченце, защото плачело

Defakto.bg

Двадесет и пет години лишаване от  свобода наложи Окръжният съд във Видин на мъжа,  който  уби 3-годишно момиченце във видинското село Слана бара, защото плачело.  Това се случи на 7 май тази година, пребитото детенце е дъщеря на жената, с която Николай Шанков живеел на семейни начала.

Зверството е извършено пред по-голямата сестра на починалото дете.

Първоначалното наказание, определено от съда на убиеца е „доживотен затвор“, но тъй като делото е  гледано по съкратената процедура, с пълно признаване на фактите в обвинителния акт,  по закон съдът е длъжен да смегчи наложена санкция с по-лека.  И така се е стига до  25 г. зад решетките.

От  фактите по делото се разбира,че  07.05.2017 г. майката на детето отrшла на работа ( завела кравите на паша), а Шанков останал в обора.  След като изринал и почистил, той се върнал в стаята на стопанската постройка, където се намирали двете дъщери на Георгиева. Най-малката от тях – тригодишната Аксиния, се събудила и започнала да плаче.  Момичето било родено недоносено, безпомощно, не можело да ходи самостоятелно и да говори.  Тъй като момиченцето не спирало да плаче, Шанков  започнал да му нанася удари с ръце по главата и тялото. После го съблякъл голо и ударил детето с  желязната тръба по главата.  Побоят продължил с ритници и удари, докато тригодишната Аксиния спряла да диша и да реагира.

Шанков  отишъл при свидетелка И., за да извика линейка, като заявил,че детето паднало само от леглото.

Пристигналият на място лекарски екип установил, че детето е мъртво, както и че по тялото и главата му има видими следи от насилие.  Според аутопсията престъплението е било извършено с особена жестокост.

Пред полицейските служители Шанков признал за стореното. Установило се, че месец преди да извърши убийството той е  бил освободен предсрочно от затвора. Бил осъждан неколкократно за престъпления от общ характер.

По-късно майката на детето признава, че Шанков и преди е посягал на децата, но тя не е уведомявала полицията за това. Освен 25 години затвор Шанков е осъден да плати 80 хиляди лева обезщетение на майката на детето.

 

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.