Последни новини
Home / Законът / 25 години затвор за мъжа, убил 3-годишно момиченце, защото плачело

25 години затвор за мъжа, убил 3-годишно момиченце, защото плачело

Defakto.bg

Двадесет и пет години лишаване от  свобода наложи Окръжният съд във Видин на мъжа,  който  уби 3-годишно момиченце във видинското село Слана бара, защото плачело.  Това се случи на 7 май тази година, пребитото детенце е дъщеря на жената, с която Николай Шанков живеел на семейни начала.

Зверството е извършено пред по-голямата сестра на починалото дете.

Първоначалното наказание, определено от съда на убиеца е „доживотен затвор“, но тъй като делото е  гледано по съкратената процедура, с пълно признаване на фактите в обвинителния акт,  по закон съдът е длъжен да смегчи наложена санкция с по-лека.  И така се е стига до  25 г. зад решетките.

От  фактите по делото се разбира,че  07.05.2017 г. майката на детето отrшла на работа ( завела кравите на паша), а Шанков останал в обора.  След като изринал и почистил, той се върнал в стаята на стопанската постройка, където се намирали двете дъщери на Георгиева. Най-малката от тях – тригодишната Аксиния, се събудила и започнала да плаче.  Момичето било родено недоносено, безпомощно, не можело да ходи самостоятелно и да говори.  Тъй като момиченцето не спирало да плаче, Шанков  започнал да му нанася удари с ръце по главата и тялото. После го съблякъл голо и ударил детето с  желязната тръба по главата.  Побоят продължил с ритници и удари, докато тригодишната Аксиния спряла да диша и да реагира.

Шанков  отишъл при свидетелка И., за да извика линейка, като заявил,че детето паднало само от леглото.

Пристигналият на място лекарски екип установил, че детето е мъртво, както и че по тялото и главата му има видими следи от насилие.  Според аутопсията престъплението е било извършено с особена жестокост.

Пред полицейските служители Шанков признал за стореното. Установило се, че месец преди да извърши убийството той е  бил освободен предсрочно от затвора. Бил осъждан неколкократно за престъпления от общ характер.

По-късно майката на детето признава, че Шанков и преди е посягал на децата, но тя не е уведомявала полицията за това. Освен 25 години затвор Шанков е осъден да плати 80 хиляди лева обезщетение на майката на детето.

 

About De Fakto

Проверете също

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

ВКС потвърди 17 години “лишаване от свобода” на Веселина Гинева за убийство на бившия й съпруг

ВКС потвърди наказанието от 17 г. „лишаване от свобода“ на Веселина Гинева за убийството през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.