Последни новини
Home / Законът / Ексшефът на НДК Боршош – с призовка за обвиняем за 20 юли

Ексшефът на НДК Боршош – с призовка за обвиняем за 20 юли

Defakto.bg

Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош днес е получил призовка за обвиняем от Софийската градска прокуратура. Това обяви самият Боршош в профила си във Фейсбук. Той е извикан в следствения отдел на СГП на 20 юли. Очевидно тогава ще му бъдат повдигати и обвинения.

А поводът за публичното огласяване на призовката е, че вчера медии вече бяха “насрочили” обвиняването на Боршош за днес. Днес пък говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова бе категорична – разследването за злоупотреби със 17 млн. лв., отпуснати от бюджета на НДК с оглед бъдещото ни европредседателство е на малко повече от месец и е срещу неизвестен извършител. А в момента продължава проучването на сключените от НДК договори и връзката им с бъдещото председателство.

“Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, написа Боршош във Фейсбук.

На 28 юни, ден след като той бе уволнен като изпълнителен директор на НДК от министър Лиляна Павлова, а премиерът Борисов се канеше да го възстанови, прокуратурата обяви за стартиралото разследване за 17-те милиона, отпуснати през август 2016 г. от кабинета на НДК целево за европредседателството. От прокурорското съобщение тогава стана ясно, че още през февруари ДАНС е пратила сигнал за злоупотреби, а обвинителите са раpпоредили проверка, приключила през май т.г. В началото на юни е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Следтова съобщение въпросът за възстановяването на Мирослав Боршош начило на НДК не бе повдиган.

About De Fakto

Проверете също

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

ВКС потвърди 17 години “лишаване от свобода” на Веселина Гинева за убийство на бившия й съпруг

ВКС потвърди наказанието от 17 г. „лишаване от свобода“ на Веселина Гинева за убийството през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.