Последни новини
Home / Законът / Ексшефът на НДК Боршош – с призовка за обвиняем за 20 юли

Ексшефът на НДК Боршош – с призовка за обвиняем за 20 юли

Defakto.bg

Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош днес е получил призовка за обвиняем от Софийската градска прокуратура. Това обяви самият Боршош в профила си във Фейсбук. Той е извикан в следствения отдел на СГП на 20 юли. Очевидно тогава ще му бъдат повдигати и обвинения.

А поводът за публичното огласяване на призовката е, че вчера медии вече бяха “насрочили” обвиняването на Боршош за днес. Днес пък говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова бе категорична – разследването за злоупотреби със 17 млн. лв., отпуснати от бюджета на НДК с оглед бъдещото ни европредседателство е на малко повече от месец и е срещу неизвестен извършител. А в момента продължава проучването на сключените от НДК договори и връзката им с бъдещото председателство.

“Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, написа Боршош във Фейсбук.

На 28 юни, ден след като той бе уволнен като изпълнителен директор на НДК от министър Лиляна Павлова, а премиерът Борисов се канеше да го възстанови, прокуратурата обяви за стартиралото разследване за 17-те милиона, отпуснати през август 2016 г. от кабинета на НДК целево за европредседателството. От прокурорското съобщение тогава стана ясно, че още през февруари ДАНС е пратила сигнал за злоупотреби, а обвинителите са раpпоредили проверка, приключила през май т.г. В началото на юни е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Следтова съобщение въпросът за възстановяването на Мирослав Боршош начило на НДК не бе повдиган.

About De Fakto

Проверете също

Зам.- министрите Мария Павлова и Иван Демерджиев откриха центровете за безплатни правни консултации на хора, живеещи под прага на бедност

    За да е успешно реализирането на съдебната реформа е от изключително значение да …

По повод Деня на Устава на ООН в СУ ще се проведе дискусия за ролята на непостоянните членове на Съвета за сигурност

  В  Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ днес, 24 юни от 18 ч.  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.