Последни новини
Home / Законът / Марешки: Прокурорката по делото ми е хващана да кара пияна! Цацаров: Клевети, не се държи като мъж!

Марешки: Прокурорката по делото ми е хващана да кара пияна! Цацаров: Клевети, не се държи като мъж!

Defakto.bg

Зам.-председателят на парламента Веселин Марешки и главният прокурор Сотир Цацаров влязоха в задочен дебат днес.

Сутринта пред bTV Марешки, който е подсъдим за изнудване и лека телесна повреда, а неотдавна стана обвиняем пак за изнудване, но на 7 собственици на аптеки, показа портрета на прокурор Виолета Радева от Варна и обяви: „Това е прокурор Радева. Да знаете кои са ми душманите“. После каза, че обвинителката е била залавяна на шофира пияна и попита защо никой не разследва „тя постоянно ли кара и пие?“

Прокурорката е водела разследването по първото му дело, което вече е в съда. Радева е и прокурорът, подал сигнала, че съдията по делото на Марешки Светлозар Георгиев се канел да получава подкуп от него, за да отсъди в полза на Марешки. По този повод спрямо съдията са ползвани СРС и макар че сигналът не се потвърждава, са му повдигнати обвинения за друго. По всички тях Светлозар Георгиев бе оправдан на първа инстанция. Но делото срещу Марешки трябваше да стартира отначало.

Няколко часа след изявленията на Марешки, преди заседанието на прокурорската колегия на ВСС, Сотир Цацаров направи изявление. „Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото е, меко казано невъзпитано, а откровено казано – недостойно – за мъж, за член на парламента. Познавам работата на прокурор Виолета Радева, тя няма нито едно нарушение и нито едно дисциплинарно наказание и никакви прояви, обрисувани от Веселин Марешки. Прокуратурата като институция и аз като главен прокурор заставаме зад нея“, обяви Цацаров.

На въпрос дали при това положение обвинението може да гарантира обективност по делата на Марешки (който заявява, че не вярва и на главния прокурор) Цацаров обяви: „Бих се разтревожил, ако човек като него има вяра на мен. Аз като гражданин също мога да кажа, че не вярвам на такъв зам.-председател на парламента!“ „Казвате ли го?“, попитаха журналистите. „Не!“, отвърна Цацаров.

About De Fakto

Проверете също

При 37.14 % обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ – СДС първи, ПП – втори, Възраждане – трети

Централната избирателна комисия публикува официалните данни от предсрочния парламентарен вот на база 37.14  от обработени …

Изборите за 48 – мо НС започнаха. За година и половина гласуваме четвърти път, трети път – предсрочно

Изборите за 48 – мо Народно събрание в България започнаха. B cтpaнaтa избopният дeн зaпoчнa в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.