Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата нае печатарска машина за обвинителния акт за КТБ

Прокуратурата нае печатарска машина за обвинителния акт за КТБ

Defakto.bg

Специално наета печатарска машина в прокуратурата екстрено произвежда копия на обвинителния акт за КТБ. Те трябва да се раздадат на всички 18 обвиняеми и на техните адвокати. А прокуратурата се закани, че обвинителният акт ще е 15 000 страници. По други изчисления той „намалява“ до 12 000 страници. Така или иначе трябва да се отпечатат минимум около 24о 000 страници, за да стигнат обвиненията до всички обвиняеми.

Вестта за печатарската машина бе съобщена от прокуратурата. Машината се върти по цял ден в специално помещение на Съдебната палата, като има задължителна почивка на 4 часа. Когато всички екземпляри бъдат отпечатани, делото „КТБ“ се внася в спецсъда.

А за медиите ще бъдат подготвени 160 страници резюме на обвиненията.

От миналата година разследването за КТБ премина в спецпрокуратурата заради ново обвинение за организирана престъпна група начело с Цветан Василев за извършване на престъпления в банката, включително присвояването на прословутите 206 млн.лв.  В групата, според обвинителите влизат изпълнителни директори на КТБ, счетоводител, касиери, одитори – общо 15 човека. Отделно от организираната престъпност са останали само двама подуправители и един директор от БНБ, винели единствено за длъжностни престъпления.

Цветан Василев е в Белград, няма изгледи скоро да се завърне оттам и ще е подсъдим задочно. А адвокатът му Константин Симеонов заяви, че ще поиска изчитане на целия обвинителен акт в съдебната зала на старта на процеса.

 

Така или иначе трябва да се отпечатат около 240 000

В края на февруари прокуратурата обяви финала на разследването „КТБ“ и броят на обвиняемите – 18.  На 15 от тях, начело с Цветан Василев (който е в Белград и скорошно връщане не се очертава) се търси отговорност за участие в организирана престъпна група, оглавява от Василев, за извършване на присвоявания от банката. Сред изброените престъпления са и раздавани кредити на различни фирми. В списъка са изпълнителни директори, счетоводител, касиери, одитори. Трима от БНБ – двама подуправители и един директор, са извън групата, те са винени само за длъжностни престъпления.

About De Fakto

Проверете също

423 кандидати се явиха на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на 45 съдии в районните съдилища

В аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда …

От седмицата: Варненският апелативен съд потвърди присъда за фиктивно наети работници и източване на еврофондове

Апелативният съд потвърди присъда за деклариране на неверни сведения за фиктивно наети работници с цел …

2 коментара

  1. Е това вече нелепо! Докога този човек ще създава главоболия? Няма ли най-накрая да се свърши тая драма?

  2. Как е възможно Цветан Василев все още да се разхожда на свобода! Габровското тарикатче открадна над 4 млрд. лева от вложителите в КТБ и вместо да лежи в затвора той си живее царски в Белград с крадените пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.