Последни новини
Home / Законът / Жребий за участие на НПО в Съвета за съдебна реформа

Жребий за участие на НПО в Съвета за съдебна реформа

Defakto.bg

До 30 септември Министерството на правосъдието ще приема заявления от неправителствени организации за участие в Съвета за съдебна реформа. Ако желание да се включат в работата му проявят повече от 5 НПО, отговарящи на изискванията, ще се тегли жребий между тях.

Това обявиха днес от Министерството на правосъдието.

Ето съобщението:

„Министерството на правосъдието обяви прием на заявления от неправителствени организации за участие в дейността на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система в срок до 30 септември 2017 г.

В съответствие с Постановление на Министерски съвет №3 от 2016 г. за създаване на Съвета, заявления за участие могат да подават всички юридически лица с нестопанска цел, регистрирани за осъществяване на дейност в обществена полза,  работили най-малко 5 години в областта на съдебната реформа, с реализирани през последните 5 години конкретни инициативи в тази сфера и подали до министъра на правосъдието формуляр за участие по образец, утвърден от него.

Образецът на формуляр е публикуван на сайта на ведомството в секция  „Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система“. Той и необходимите документи, посочени в него, могат да се подават в деловодството на Министерството на правосъдието.

В случай, че повече от 5 организации отговарят на нормативно установените критерии за членство, комисия в състав заместник-министър на правосъдието, секретаря на Съвета и представител на Секретариата на Съвета, определя чрез жребии 5 от тях за участие в работата на Съвета за период от 6 месеца, считано от 1.01.2018г.“

 

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.