Последни новини
Home / Законът / След съпругата, прокуратурата подгони и дъщерята на Цветан Василев. Антоанета Василева с „кърваво“ писмо до президента

След съпругата, прокуратурата подгони и дъщерята на Цветан Василев. Антоанета Василева с „кърваво“ писмо до президента

Defakto.bg

Смятате ли за нормално обвинител №1 да подлага семейството ми на лична вендета, пита тя Румен Радев

След като миналата година прокуратурата започна наказателно преследване срещу съпругата на Цветан Василев Антоанета Василева (на снимката горе), разпореди тя да бъде арестувана, пусна европейска заповед за задържането й, а после и чрез Интерпол, буквално същото сега се повтаря и с дъщерята в семейството. А майката изпрати „кърваво“ писмо до президента Румен Радев с питането дали приема за нормално спрямо семейството й да се осъществява лична вендета от главния прокурор.

Какви са фактите? След изпратена на софийския адрес (на който в момента не живее никой) призовка Радосвета Василева да се яви за повдигане на обвинение, е разпоредено нейното задържане – първо в България, а вече има и европейска заповед за арест. Любопитното е, че ситуацията се развива мълниеносно дни, след като стана публично известно, че Цветан Василев е внесъл иск срещу Сотир Цацаров и Делян Пеевски по американския закон „Магнитски“ и документите се разглеждат от Държавния департамент.

Впечатлява и друго – призовката е изпратена в петък, явяването се иска в понеделник.

Има и трето съвпадение – също като на майка й, на Радосвета Василева се търси отговорност за пране на пари заради покупка на имот, извършена далеч преди Цветан Василев от тачен от властта банкер да се превърне в обвиняем за присвояване на милиони от КТБ и тартор на организирана престъпна група в банката. Разликата е, че обвинението срещу Антоанета Василева е за пране на пари чрез покупка на имот в Швейцария през 2012 г., а на Радосвета Василева – за покупка на имот в България през 2013 г. с пари, дарени й от баща й.

Тази факти излага до президента Румен Радев Антоанета Василева. Адвокатът на семейството Константин Симеонов ги потвърди пред De Fakto. Реакция от прокуратурата засега няма.

Радосвета Василева отдавна не живее в България, Антоанета Василева е в Белград, където и преподава. За нея прокуратурата също като за съпруга й поиска екстрадиция, дело по съществото на искането още не е насрочено на първа инстанция. Дотук сръбският съд отказа арест за Антоанета Василева и тя е на свобода срещу „подписка“ (като Цветан Василев).

Ето писмото, публикувано в личния сайт на Цветан Василев от Антоанета Василева:

Открито писмо

До Президента на Република България

Генерал Румен Радев

Уважаеми г-н Президент,

За пръв път се обръщам към Вас публично, въпреки че от началото на Вашия мандат съм имала много поводи за това.

Преди моето семейство да бъде безскрупулно нападнато от българската мафия, бях редовен професор по икономика в България и допринасях за развитието на българската наука и образование, тъй като вярвам, че младите хора са нашето бъдеще.

За съжаление, моето име бе „направено известно“ в негативен смисъл от българската прокуратура и определени български таблоиди във връзка с инкриминиране на покупка на семеен имот в чужбина. Никой не си направи труда да провери дали тази постъпка е наистина криминална, нито колко данъци сме платили като семейство, нито колко благотворителни проекти сме подкрепили. В Швейцария, например, швейцарският съд уважи документите, които сме приложили и аргументирано отхвърли молбата на българската КОНПИ за блокиране на същия имот и я осъди да плати разходите по това дело, което е изцяло инициирано там от българската прокуратура. Специалистите от КОНПИ дори нямаха капацитет да обжалват в Швейцария, но все още разпространяват небивалици по медиите в България.

Уважаеми г-н Президент,

Този път се обръщам към Вас като една българска майка, чиято дъщеря днес бе брутално въвлечена в калта от низост и безскрупулност, с цел отново да бъде унижен и заплашен баща ѝ Цветан Василев. Несправедливо обвинена, с процесуални нарушения и безпардонно погазване на фундаменталните ѝ човешки права.

След като на 3-ти август 2017 г. беше обявено, че Фондацията на американския дипломат Бил Ричардсън подготвя жалба до американското правителство срещу грубото погазване на човешките права на съпруга ми Цветан Василев от страна на Главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски, българската прокуратура изпълни поредната мръсна поръчка на мафията, като скалъпи набързо скандално нелепо обвинение срещу дъщеря ми.

Важно е да се отбележи, че тя не живее от години в България. Призовката е подпъхната под вратата на семейния ни апартамент в София, изисквайки да се яви в следствието в понеделник на 7-ми август 2017 г. Буквално дни след новината, че Цветан Василев търси закрила по закона „Магнитски“, която разтърси България! Колко „неотмъстително“ и лично!

Сам знаете, че по общоизвестни причини аз и моят съпруг не живеем в България и няма как да следим ежечасно пощата до българския си адрес. Редно е да се каже, че след като въпросната призовка е намерена, адвокат се е свързал с прокуратурата, за да обясни обстоятелствата. За съжаление, на база на „неявяването“ на дъщеря ми, българската прокуратура издава заповед за задържане под стража за 72 часа. Повтарям, за да е ясна абсурдността на случая – въпреки че тя е нередовно призована в брутален разрез с българските процесуални правила, както и с човешките й права, българската прокуратура ѝ издава заповед за арест за 72 часа. Естествено причините са ясни: с процедурни нарушения се цели издаването на червена бюлетина от Интерпол и Европейска заповед за арест.

Не мога да пропусна и същността на зашеметяващото обвинение, което ще се изучава от специалистите по човешки права в цял свят. Дъщеря ми е обвинена за пране на пари за това, че през 2013 г. е купила апартамент в България с пари, дарени от баща ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с престъпен произход. Повтарям отново, за да е ясна абсурдността на ситуацията: според българската прокуратура през 2013 г. дъщеря ми е трябвало да знае, че баща ѝ, който е един от най-големите данъкоплатци в България, най-влиятелният човек в България според Форбс, носител на серия награди, един от най-големите дарители, член на борда на Атлантическия съвет на САЩ, се е занимавал с „престъпна“ дейност! А пък и кога прокуратурата доказа престъпния произход на средствата на Цветан Василев? Той няма присъда, а презумпцията за невинност е изконно човешко право.

Много е съмнително и „случайното“ съвпадение, че обвиненията срещу мене и срещу дъщеря ми са повдигнати от един и същи следовател. Още по-шокиращо е, че един и същ прокурор е издал заповедите ни за арест. Очевидно става въпрос за „случайно“ разпределение на поръчките на мафията!

Няма как като майка да не спомена няколко факта от биографията на дъщеря си. Тя завърши Американския колеж в София през 2003 г., като първа по успех във випуска си, с три награди за постижения: Valedictorian (Отличник на випуска), Българска литература и Флойд Блек за гражданска ангажираност. През 2007 г. завърши с пълно отличие „Международни отношения“ в университета Tufts (САЩ), който е водещ в света за тази специалност. През 2009 г. Радосвета придоби магистърска степен по право от Сорбоната и втора магистърска степен по право от Sciences-Po Paris – университет, който са завършили почти всички президенти на Франция. През 2016 г. Радосвета защити блестящ докторат в най-престижното училище по право във Великобритания (UCL), въпреки множеството заплахи за отвличане и физическа саморазправа, отправяни към нея и към семейството ни от българската мафия. Излишно е да казвам, че е уважаван учен в чужбина.

Г-н Президент,

Тъй като и Вие сте баща, искам да Ви попитам публично:

1. Смятате ли, че е нормално Главният прокурор да използва властта си за лична вендета срещу тези, които го изобличават в корупция, чрез децата им?

2. Как се чувствате като Президент на държава, управлявана от мафията, и какво ще направите, за да защитите невинните хора от мафията?

3. Какви стъпки бихте предприели, за да изчистите държавата от корупционните практики и мафиотските обвързаности, които карат младите хора да напускат страната завинаги?

 

Г-н Президент,

Два милиона български избиратели Ви повярваха. Имате исторически шанс да промените България!

С уважение,

Проф. д-р Антоанета Василева,

майка на Радосвета Василева, д-р по право

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Един коментар

  1. TAKA POSTAPIHA I S MOETO SEMEISTVO !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.