Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата отговори на Корнелия Нинова: Никога не сте разследвана за “Цанков камък”

Прокуратурата отговори на Корнелия Нинова: Никога не сте разследвана за “Цанков камък”

Defakto.bg

Корнелия Нинова не е била разследвана за проекта “Цанков камък” – това става ясно от писмо на налюдаващия прокурор Д.Тарев до лидера на БСП. Посланието бе разпространено от прокурорския пресцентър днес.

То идва в отговор на запитването, отправено от Нинова до Сотир Цацаров “при извършените разследвания от страна на прокуратурата в предишни години и в направените експертизи, разпити на свидетели и проверка на документи, фигурира ли по какъвто и да е повод и в каквото и да е качество моето име”? Поводът бе новата прокурорска проверка за “Цанков камък”, поискана от депутати от ГЕРБ, които в свои публични заявления посочиха Нинова сред замесените в реализирането на проекта като някогашен зам.-министър на енергетиката.

“В отговор на Ваше писмо, изпратено до Главния прокурор на РБ, препратено по компетентност на СГП, Ви уведомяваме, че след извършена служебна проверка се установи, че нямате процесуално качество по досъдебно производство № 38/2010 г. по описа на НСлС, пр.пр. № 3508/2010 г. по описа на СГП – чийто предмет е проектът “Цанков камък”, гласи отговорът до Нинова. Подписалият го Д.Тарев е от звеното “Антикорупция” към СГП.

На 15 август лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани да съди всички, обвързали името й с хидропроекта и правили внушения, че е корумпирана. Отделно тя писа на австрийското правителство и австрийската прокуратура, че българският премиер Борисов е нарекъл съвместния българо-австрийски проект “корупционен”.

Възобновяването на темата “Цанков камък” бе прието най-вече като атака срещу Ахмед Доган, срещу когото навремето имаше и производство за конфликт на интереси заради участието му като консултант на проекта срещу 1,5 млн.лв. хонорар. Сега обаче от ДПС отвърнаха с официална позиция, че почетният им председател никога не е бил свързан с “Цанков камък” и не е бил консултант по него.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.