Последни новини
Home / Законът / Бащата, изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, осъден на 12 г. и 8 м. ефективен затвор

Бащата, изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, осъден на 12 г. и 8 м. ефективен затвор

Defakto.bg

Окръжният съд в Русе наложи на 37-годишния Й. К.  дванадесет години и осем месеца лишаване от свобода за изнасилване на непълнолетната си дъщеря. 

Съдът го призна  за виновен , че през периода от месец октомври 2015 г. до 20.01.2017 г., „в  условията на продължавано престъпление – на четиридесет и два пъти, се съвкупил с лице от женски пол – непълнолетната му дъщеря, като я принудил към това със сила и заплашване, изнасилената не е навършила 18 години и е низходяща сродница“, съобщи пресслужбата на съда.  Магистратите на са възприели искането на защитата му от квалификацията на престъплението да отпадне „особено тежък случай“ и той е съден по  чл. 152, ал. 4, т. 4 вр. ал. 2, т. 1 и т. 2 вр. ал. 1, т. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.  Съдът е определил наказание от деветнадесет години, но тъй като делото се е движело по съкратената процедура на основание чл. 58а от НК,  е  последвало намаление с  1/3 , като окончателното наказание е останало  дванадесет години и осем месеца ефективно лишаване от свобода.   При съкратената процедура подсъдимият заявява,  че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изразява съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съдебният състав е осъдил подсъдимия Й. К. да заплати на пострадалата обезщетение за неимуществени вреди, причинени от престъплението, в размер на 60 000 лева,  заедно със законната лихва от 20.01.2017 г. до окончателното изплащане на сумата. Той ще заплати и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Образуваха дисциплинарни производства срещу военни магистрати заради подслушвани разговори с президента

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет  образува дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарни наказания на …

ЕСПЧ: Съдилищата не са зачели правата на жертва на сексуална експлоатация, с чиито пари се е обогатявал трафикантът й

 На 28 ноември Европейският съд постанови решението си по жалба Krachunova v. Bulgariа.  За първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.