Последни новини
Home / Законът / Бащата, изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, осъден на 12 г. и 8 м. ефективен затвор

Бащата, изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, осъден на 12 г. и 8 м. ефективен затвор

Defakto.bg

Окръжният съд в Русе наложи на 37-годишния Й. К.  дванадесет години и осем месеца лишаване от свобода за изнасилване на непълнолетната си дъщеря. 

Съдът го призна  за виновен , че през периода от месец октомври 2015 г. до 20.01.2017 г., “в  условията на продължавано престъпление – на четиридесет и два пъти, се съвкупил с лице от женски пол – непълнолетната му дъщеря, като я принудил към това със сила и заплашване, изнасилената не е навършила 18 години и е низходяща сродница”, съобщи пресслужбата на съда.  Магистратите на са възприели искането на защитата му от квалификацията на престъплението да отпадне “особено тежък случай” и той е съден по  чл. 152, ал. 4, т. 4 вр. ал. 2, т. 1 и т. 2 вр. ал. 1, т. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.  Съдът е определил наказание от деветнадесет години, но тъй като делото се е движело по съкратената процедура на основание чл. 58а от НК,  е  последвало намаление с  1/3 , като окончателното наказание е останало  дванадесет години и осем месеца ефективно лишаване от свобода.   При съкратената процедура подсъдимият заявява,  че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изразява съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съдебният състав е осъдил подсъдимия Й. К. да заплати на пострадалата обезщетение за неимуществени вреди, причинени от престъплението, в размер на 60 000 лева,  заедно със законната лихва от 20.01.2017 г. до окончателното изплащане на сумата. Той ще заплати и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

 

 

About De Fakto

Проверете също

ВАС обяви за недопустима жалбата срещу необявяването на Бойко Борисов за депутат

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отказа да разгледа жалбата срещу необявяването на Бойко …

Експерти: ГЕРБ не може да превръща Плана за развитие и устойчивост на България в заложник на изборите

Трима събеседници, експерти в своята област изразиха пред БНР неодобрение за заявената позиция на действащото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.