Последни новини
Home / Законът / Бащата, изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, осъден на 12 г. и 8 м. ефективен затвор

Бащата, изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, осъден на 12 г. и 8 м. ефективен затвор

Defakto.bg

Окръжният съд в Русе наложи на 37-годишния Й. К.  дванадесет години и осем месеца лишаване от свобода за изнасилване на непълнолетната си дъщеря. 

Съдът го призна  за виновен , че през периода от месец октомври 2015 г. до 20.01.2017 г., “в  условията на продължавано престъпление – на четиридесет и два пъти, се съвкупил с лице от женски пол – непълнолетната му дъщеря, като я принудил към това със сила и заплашване, изнасилената не е навършила 18 години и е низходяща сродница”, съобщи пресслужбата на съда.  Магистратите на са възприели искането на защитата му от квалификацията на престъплението да отпадне “особено тежък случай” и той е съден по  чл. 152, ал. 4, т. 4 вр. ал. 2, т. 1 и т. 2 вр. ал. 1, т. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.  Съдът е определил наказание от деветнадесет години, но тъй като делото се е движело по съкратената процедура на основание чл. 58а от НК,  е  последвало намаление с  1/3 , като окончателното наказание е останало  дванадесет години и осем месеца ефективно лишаване от свобода.   При съкратената процедура подсъдимият заявява,  че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изразява съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съдебният състав е осъдил подсъдимия Й. К. да заплати на пострадалата обезщетение за неимуществени вреди, причинени от престъплението, в размер на 60 000 лева,  заедно със законната лихва от 20.01.2017 г. до окончателното изплащане на сумата. Той ще заплати и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Пленумът на ВКС реши: Да спре използването на единната информационна система от 2 август (допълнена)

Това е недопустима подмяна на решенията на съдебния съвет и незачитане на законите, реагираха кадровици …

Изслушват кандидатите за европейски делегирани прокурори на 8 и 9 септември, избират ги на 10 септември

Изслушването на кандидатите за шест позиции на европейски делегирани прокурори в България ще е през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.