Последни новини
Home / Законът / Пълен обрат: 11-годишното дете от Стрелча се е самоубило

Пълен обрат: 11-годишното дете от Стрелча се е самоубило

Defakto.bg

Не е налице нещастен случай, каквато беше една от версиите, а самоубийство“, заяви говорителката на главния прокурор

11-годишното дете от Стрелча се е самоубило. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв по повод кончината на дететето в Стрелча.

„До този момент не сме установили как точно и при какви обстоятелства оръжието на бащата е попаднало в ръцете на детето. Категорично обаче можем да твърдим, че не е налице случайно деяние, т.е. не е налице нещастен случай, каквато беше една от версиите, а е налице самоубийство“, заяви Арнаудова.  Тя разказа,че  късно снощи разследващите са прегледали телефона на детето и са установили в него видео файлове, от които категорично се установява, че 11-годишното дете е планирало самоубийството си, отправило е послание към родителите си и е поставило край на живота си.

„Това изключително тревожно обстоятелство мотивира главния прокурор да изпрати екип от психолози от Института по психология към МВР в Стрелча, защото трябва да се отговори на много въпроси. Трябва да се извърши психологическо изследване и да се работи с родителите на детето и с неговия роднински кръг и с неговите приятели и учители, за да узнаем как това 11-годишно дете е стигнало до решението да постави край на живота си“, коментира Арнаудова. „За нас наистина са поставени много въпроси, затова и както ви казах, главният прокурор лично се ангажира, изпращайки психолози. За нас е изключително важно да узнаем защо това дете е стигнало до решението да постави край на живота си. Имало ли е външни фактори, които са му повлияли, бягало ли е от нещо, демонстрира ли нещо“, коментира тя. По думите й въпросите са важни не само за това разследване, а и за да се предпазят останалите деца.

На вчерашната пресконференция Арнаудова обяви, че прокуратурата  още не разполага с  подробности около смъртта на детето и въпросите бяха повече от отговорите. Разследването за съхраняването на оръжието и притежание на незаконни боеприпаси от  бащата продължава.

About De Fakto

Проверете също

ВАС отмени наредбата за безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР

Върховният административен съд отмени Наредба № 30 от 11.08.2008 г. за условията и реда за …

ВСС пита „Сиела – Норма“ за пазарната стойност на машините, ако бъдат одобрени за избора на нов съдебен съвет

ВСС гласува да се отправи запитване за прогнозната  пазарната  стойност на машините,  ако се приеме, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.