Последни новини
Home / Законът / Нашумелият ЧСИ Иван Чолаков: Не са ме уведомили, че съм наказан! Камарата на ЧСИ: Настоя да не го търсим до 15 септември заради отпуск

Нашумелият ЧСИ Иван Чолаков: Не са ме уведомили, че съм наказан! Камарата на ЧСИ: Настоя да не го търсим до 15 септември заради отпуск

Defakto.bg
Иван Чолаков

Дисциплинарната комисия на ЧСИ го лиши от права за 3 г., той може да обжалва

Не съм с отнети права! Това заявява в „уточнение до медиите“ нашумелият частен съдебен изпълнител (ЧСИ) Иван Чолаков.

Възражението му е срещу публично оповестената информация, че на 7 септември дисциплинарната комисия на Камарата на ЧСИ е гласувала най-тежката санкция за него – лишаване от права за срок от 3 години. До това се стига след проверка на общо 7 изпълнителни дела, като дисциплинарната процедура стартира след телезионно разследване , в което граждани твърдяха, че са жертва на измами с фалшиви записи на заповеди с участието на адвокат от САК и ЧСИ Чолаков, съобщиха тогава от Камарата на частните изпълнители. Уточниха – решенията на дисциплинарната комисия се обжалват пред ВКС, като неговите актове са окончателни.

„Кантората и екипът ми функционират нормално и изпълняват в срок служебните си задължения. Към днешна дата не ми е връчено цитираното от медиите решение и нямам никакво потвърждение от независим източник, че решението е факт, с оглед на което и не бих могъл да го коментирам. При всички положения обаче има процедура, която следва да се спази и тя недвусмислено е разписана в Закона за частните съдебни изпълнители“, заявява днес Чолаков. И пояснява – дисциплинарното решение се обжалва в 14-дневен срок от съобщението (сиреч от уведомяването – б.р.).

Решението на дисциплинарната комисия наистина още не е съобщено на Иван Чолаков, отговориха от Камарата на ЧСИ. Но причината за това е самият той. Още на 21 август Чолаков е изпратил до камарата уведомление, че от 28 август до 15 септември ще е в отпуск и настоява дотогава в кантората му да не се изпращат книжа, които касаят лично него като ЧСИ и най-вече такива, които са обвързани със срокове. Такива книжа няма да бъдат приемани от кантората, а изпратените по пощата ще бъдат връщани, е пишело в уведомлението, казаха от Камарата на ЧСИ пред De Fakto. За това изпълнителят ще бъде официално уведомен за решението на Дисциплинарната комисия след края на отпуска му (т.е. идната седмица). А срокът за обжалване ще тече от този момент нататък.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Не отива на онзи, който държи Наказателния кодекс в ръцете си да се оплаква от „завладяна“ държава

„Философията на законопроектите, тяхната основна цел и начинът, по който я постигат, остават същите, като …

Адв. Ивайло Дерменджиев за гласуваното недоверие от Общото събрание на адвокатите, за медиацията, правната помощ и ЕПЕП

На 25 февруари, след продължителни дебати, недоволства  и още по-конкретни искания, Общото събрание на адвокатите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 18 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.