Последни новини
Home / Законът / Нашумелият ЧСИ Иван Чолаков: Не са ме уведомили, че съм наказан! Камарата на ЧСИ: Настоя да не го търсим до 15 септември заради отпуск

Нашумелият ЧСИ Иван Чолаков: Не са ме уведомили, че съм наказан! Камарата на ЧСИ: Настоя да не го търсим до 15 септември заради отпуск

Defakto.bg
Иван Чолаков

Дисциплинарната комисия на ЧСИ го лиши от права за 3 г., той може да обжалва

Не съм с отнети права! Това заявява в “уточнение до медиите” нашумелият частен съдебен изпълнител (ЧСИ) Иван Чолаков.

Възражението му е срещу публично оповестената информация, че на 7 септември дисциплинарната комисия на Камарата на ЧСИ е гласувала най-тежката санкция за него – лишаване от права за срок от 3 години. До това се стига след проверка на общо 7 изпълнителни дела, като дисциплинарната процедура стартира след телезионно разследване , в което граждани твърдяха, че са жертва на измами с фалшиви записи на заповеди с участието на адвокат от САК и ЧСИ Чолаков, съобщиха тогава от Камарата на частните изпълнители. Уточниха – решенията на дисциплинарната комисия се обжалват пред ВКС, като неговите актове са окончателни.

“Кантората и екипът ми функционират нормално и изпълняват в срок служебните си задължения. Към днешна дата не ми е връчено цитираното от медиите решение и нямам никакво потвърждение от независим източник, че решението е факт, с оглед на което и не бих могъл да го коментирам. При всички положения обаче има процедура, която следва да се спази и тя недвусмислено е разписана в Закона за частните съдебни изпълнители”, заявява днес Чолаков. И пояснява – дисциплинарното решение се обжалва в 14-дневен срок от съобщението (сиреч от уведомяването – б.р.).

Решението на дисциплинарната комисия наистина още не е съобщено на Иван Чолаков, отговориха от Камарата на ЧСИ. Но причината за това е самият той. Още на 21 август Чолаков е изпратил до камарата уведомление, че от 28 август до 15 септември ще е в отпуск и настоява дотогава в кантората му да не се изпращат книжа, които касаят лично него като ЧСИ и най-вече такива, които са обвързани със срокове. Такива книжа няма да бъдат приемани от кантората, а изпратените по пощата ще бъдат връщани, е пишело в уведомлението, казаха от Камарата на ЧСИ пред De Fakto. За това изпълнителят ще бъде официално уведомен за решението на Дисциплинарната комисия след края на отпуска му (т.е. идната седмица). А срокът за обжалване ще тече от този момент нататък.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.