Последни новини
Home / Законът / Съдът: Брендо има забрана да напуска България и тя не е отменяна

Съдът: Брендо има забрана да напуска България и тя не е отменяна

Defakto.bg

Евелин Банев-Брендо има наложена забрана да напуска страната и тя е в сила и до днес. Това обявиха от Софийския апелативен съд “по повод публикации в медиите”. Брендо отново влезе в новините, след като на 15 септември стана ясно, че в Италия спрямо него окончателно е постановена 20-годишна присъда за участие в наркотрафик. Засега не е известно да има искане Банев да бъде предаден на Италия за изтърпяване на наказанието.

Срещу него се води и дело в България за участие в организирана престъпна група за пране на пари, което веднъж бе върнато от ВКС за ново разглеждане на втора инстанция. Сега на 25 септември казусът отново е на вниманието на Върховния касационен съд по протест на прокуратурата. Обвинението възразява срещу наказанието от 6 г. затвор, наложено от Софийския апелативен съд (САС).

Съобщението на САС от днес гласи:

“Апелативен съд – София е наложил забрана за напускане пределите на страната на подсъдимия Евелин Банев на 28. 03. 2014 г. В хода на делото през годините защитата на Банев е искала вдигане на забраната, но това е било оставено без уважение от АС – София. Веднъж магистратите са разрешили временно напускане на страната от страна на Банев във връзка с влошено здравословно състояние съответно от 21. 02. 2016 г. до 12. 03. 2016 г. След този период Банев се е завърнал в страната и се е явявал на всички съдебни заседания.
На 20. 03. 2017 г. тричленен състав на АС- София е постановил присъда по ВНОХД 478/15, водено и срещу Евелин Банев, като му е определил 6 г. затвор за пране на пари от наркотрафик. Присъдата е четена в присъствието на Банев.
В момента делото е във Върховния касационен съд, като присъдата е обжалвана по установения от закона ред в България. Мярката „забрана за напускане пределите на страната” по отношение на Банев продължава да е в сила.”

 

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.