Последни новини
Home / Законът / Съдът: Брендо има забрана да напуска България и тя не е отменяна

Съдът: Брендо има забрана да напуска България и тя не е отменяна

Defakto.bg

Евелин Банев-Брендо има наложена забрана да напуска страната и тя е в сила и до днес. Това обявиха от Софийския апелативен съд „по повод публикации в медиите“. Брендо отново влезе в новините, след като на 15 септември стана ясно, че в Италия спрямо него окончателно е постановена 20-годишна присъда за участие в наркотрафик. Засега не е известно да има искане Банев да бъде предаден на Италия за изтърпяване на наказанието.

Срещу него се води и дело в България за участие в организирана престъпна група за пране на пари, което веднъж бе върнато от ВКС за ново разглеждане на втора инстанция. Сега на 25 септември казусът отново е на вниманието на Върховния касационен съд по протест на прокуратурата. Обвинението възразява срещу наказанието от 6 г. затвор, наложено от Софийския апелативен съд (САС).

Съобщението на САС от днес гласи:

„Апелативен съд – София е наложил забрана за напускане пределите на страната на подсъдимия Евелин Банев на 28. 03. 2014 г. В хода на делото през годините защитата на Банев е искала вдигане на забраната, но това е било оставено без уважение от АС – София. Веднъж магистратите са разрешили временно напускане на страната от страна на Банев във връзка с влошено здравословно състояние съответно от 21. 02. 2016 г. до 12. 03. 2016 г. След този период Банев се е завърнал в страната и се е явявал на всички съдебни заседания.
На 20. 03. 2017 г. тричленен състав на АС- София е постановил присъда по ВНОХД 478/15, водено и срещу Евелин Банев, като му е определил 6 г. затвор за пране на пари от наркотрафик. Присъдата е четена в присъствието на Банев.
В момента делото е във Върховния касационен съд, като присъдата е обжалвана по установения от закона ред в България. Мярката „забрана за напускане пределите на страната” по отношение на Банев продължава да е в сила.“

 

About De Fakto

Проверете също

При 37.14 % обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ – СДС първи, ПП – втори, Възраждане – трети

Централната избирателна комисия публикува официалните данни от предсрочния парламентарен вот на база 37.14  от обработени …

Изборите за 48 – мо НС започнаха. За година и половина гласуваме четвърти път, трети път – предсрочно

Изборите за 48 – мо Народно събрание в България започнаха. B cтpaнaтa избopният дeн зaпoчнa в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.