Последни новини
Home / Законът / Шефът на съда в Трън оглави РС-Перник

Шефът на съда в Трън оглави РС-Перник

Defakto.bg

Шефът на съда в Трън Михаил Алексов е новият председател на районния съд в Перник. Той спечели в надпреварата с две дами – Лора Ангелова-Иванова и Светослава Алексиева, и двете от РС-Перник. Алексов получи 8 “за” срещу 5 “за” Алексиева и 1 “за” Иванова.

До избора се стига, след като доскорошният председател на РС-Перник Десислава Ахладова първо бе избрана за шеф на административния съд в Перник, а след това – за зам.-министър на правосъдието. Резултатът е, че стартираха две нови изборни процедури – и за РС, и за АдС-Перник.

Избраният Михаил Алексов е председател на РС-Трън от 2009 г., преди това е бил прокурор, а още по-преди – съдия-изпълнител. Като негов плюс, освен административния опит, Каролина Неделчева днес изтъкна и че е носител на наградата “Джовани Фалконе” за дейността му като прокурор (каква е връзката със съдийството и най-вече с председателското място, не стана ясно). Качествата на Алексов обаче бяха отбелязани и от Милка Итова, и от Камен Иванов.

Светослава Алексиева е съдия от 2000 г., все в РС-Перник. Тя бе изборът на Лозан Панов, Калин Калпакчиев, Соня Найденова с идентични аргументи – такава би била логиката на нормалното кариерно израстване, още повече че кандидатката е с най-висока атестация.

За Лора Иванова се обяви само Галя Георгиева.

Общото събрание на районния съд в Перник е приело, че и тримата претенденти са достойни.

About De Fakto

Проверете също

Проект за зачертаване на “инвестиционното гражданство” отиде в парламента, чака депутати да го припознаят

Зачертаване на “златните” пасторти за гражданство срещу инвестиции – този проект е сред внесените от …

Комисията по конституционни и правни въпроси в новото НС ще обсъжда прилагането на закона с главния прокурор на всеки 3 месеца

Общо 22 постоянни комисии ще има 46-о Народно събрание, гласуваха депутатите днес. Това е заложено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.