Последни новини
Home / Законът / Юристи ще обсъждат как медиацията да навлезе по-активно в работата на съдилищата и институциите

Юристи ще обсъждат как медиацията да навлезе по-активно в работата на съдилищата и институциите

Defakto.bg

Центърът за спогодби и медиация към СРС и СГС с подкрепата на Висшия съдебен съвет организира конференция на тема  „Медиацията в подкрепа на съда, институциите и обществото“.  Форумът ще се проведе на  27 септември в Конферентната зала на Съдебната палата, бул. „Витоша“ 2,  София от 13,30 часа.

Участие в конференцията ще вземат адвокат Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съвет адвокат, Соня Найденова, член на ВСС ,  Александър Ангелов, председател на СРС,   Милка Итова, член на ВСС,  омбудсманът Мая Манолова,  Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето,  адвокат Виктор Шахтер, Президент на Фондацията за устойчиви инициативи в областта на върховенството на закона, Сан Франсиско, САЩ и др.

Очаква се присъствие да потвърдят и председателят на ВКС Лозан Панов, Красимир Влахов, зам. председател на ВКС,  шефът на правната комисия към НС Данаил Кирилов,  Цецка Цачева, министър на правосъдието и др.

Темите, които ще бъдат дискутирани са  „Предизвикателства пред съдебната медиация“ и „Медиация, институции, общество“ .

Медиацията не е само културен феномен, тя би била изключително полезна за претрупаната с дела съдебна система, смятат организаторите. А обстоятелството, че тя почти не присъства в живота  на съдебната система се подкрепя и  от статистиката – почти  100%  от гражданските искове са заведени пред пред съд и арбитраж,  и почти нула са решени чрез медиация.

 

About De Fakto

Проверете също

С кодово има „Жълт паваж“ Европейската прокуратура разследва реставрацията на столичния център за злоупотреби с европари

Европейската прокуратура извършва обиски в София като част от разследване за корупция и злоупотреба с …

Шампионите в международна класация за състезания по право от Софийския университет бяха отличени от министър Зарков

„Успехът е и че представлявате правната ни школа на най-високо ниво. Благодарим ви!“ Студенти от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.