Последни новини
Home / Законът / Председателят на Съда на ЕС Коен Ленартс гостува на конференция за приложението на европейското право у нас

Председателят на Съда на ЕС Коен Ленартс гостува на конференция за приложението на европейското право у нас

Defakto.bg

Висшият адвокатски съвет и  „Българската асоциация за Европейско право”  канят на конференция на тема:   „Прилагане на правото на ЕС в периода  2007-2017 г.“

Събитието ще  бъде почетено от  председателя на Съда на Европейския съюз  Коен Ленартс,  който ще изнесе лекция пред правната общност.  Гости на конференцията ще бъдат и българските съдии в Съда на ЕС в Люксембург  – Александър Арабаджиев и Александър Корнезов.  Форумът ще бъде уважен и от Екатерина Захариева – заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи, Цецка Цачева – Министър на правосъдието и др.

Събитието е  организирано в рамките на програмата за тържественото отбелязване на 60 години от подписването на Договора за създаване на Европейската икономическа общност и Договора за създаване на Европейската общност за атомна енергия (Римските договори) и 10 години от приемане на България за член на Европейския съюз.   Програмата на конференцията е пряко в изпълнение на идеята за обединяване усилията на българската правна общност по въпросите на европейското право, повишаване професионалната квалификация, правната култура и етика в съвременното общество, както и популяризиране законодателството и съдебната практика на институциите на Европейския съюз.

Конференцията ще се проведе на 29 септември (петък) от 9,30 часа,  в зала „Средец” на хотел Балкан (предишен Шератон), София.

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: Парламентът запази инвестиционното гражданство, касаело 60-70 души

За първите два месеца на годината 1458 “нови” българи Парламентът запази даването на българско гражданство …

Бивши шефове в ГДБОП влизат в съда по обвинение за подкупи

Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу бившия началник на отдел “Наркотици” в ГДБОП …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.