Последни новини
Home / Законът / Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, осъден на глоба от 4500 лева

Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, осъден на глоба от 4500 лева

Defakto.bg
Ралф Сундберг нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг на 3 юни без никаква причина. Към момента на ритника, жената е била наведена и това причина да не може да се защити.

Районният съд в Несебър наложи на шведския гражданин Ралф Сундберг административно наказание – глоба в размер на 4 500 лева. Той беше признат за виновен за нападението над камериерка в хотел в Слънчев бряг, извършено по хулигански подбуди. По чл. 78а от НК заради чисто съдебно минало, разкаяние,  нисък размер на санкцията и др, наказателната отговорност се заменя с административна  глоба.

Сундберг трябва да плати и съдебните разноски от 580 лева. Въпросът за обезщетение за нанесените вреди  предстои да се решава.

Присъдата е произнесла съдия Йорданка Майска-Иванова, която постави под съмнение изразеното от Сундберг разкаяние.  Според нея действията му показват  липса на човешко отношение.   Съдията подчертава и факта, че шведът е опитал да прикрие извършеното от него зад алкохолното опиянение, в което е бил по време на случката, но все пак уточни, че чужденецът ще бъде освободен от наказателна отговорност.

 Пред съда обвиняемият изразил съжаление за поведението си и се чувства засрамен, че преди това никога не е удрял човек и че никога повече няма да прояви агресия.

Прокурор Радост Бошнакова  смята,  че законът трябва да бъде променен и за подобно дръзко и грубо посегателство да се предвиди и се налага по-строга санкция.  Бошнакова обяснила, че чистото съдебно минало на Ралф е причина делото да се гледа по тази процедура с освобождаване от наказателна отговорност и налагане на глоба.  Обвинителят поискал да се наложи пълният размер на  глобата –  5 000 лв.

 Адвокатът на подсъдимия – Никола Атанасов, е настоял  съдът да се съобрази със смекчаващи вината обстоятелства –  подсъдимият нееднократно се е извинил за постъпката си и е оказал съдействие на разследващите органи.

Шведът изкара месец зад решетките, след което беше пуснат под домашен арест. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Ралф Сундберг нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг на 3 юни. Деяна Петкова беше брутално изритана в главата без видима причина, в резултат на което загубила временно съзнание. Скоро след нападението председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин призова случаят да отшуми възможно най-бързо, защото можел да доведе до бойкот от страна на скандинавските туристи.  След силно обществено възмущение Рагин подаде оставка.

About De Fakto

Проверете също

Доклад на Комитета против изтезанията: В България продължава да цари предубеждение към болните с психични разстройства

Комитетът за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото отношение и наказание към Съвета на Европа представи …

ВКС с тълкувателно решение за погасителната давност, докато трае изпълнителен процес за вземане по изпълнителни дела

ВКС реши, че погасителната давност не тече, докато трае изпълнителният процес относно вземането по изпълнителни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.