Последни новини
Home / Законът / Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, осъден на глоба от 4500 лева

Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, осъден на глоба от 4500 лева

Defakto.bg
Ралф Сундберг нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг на 3 юни без никаква причина. Към момента на ритника, жената е била наведена и това причина да не може да се защити.

Районният съд в Несебър наложи на шведския гражданин Ралф Сундберг административно наказание – глоба в размер на 4 500 лева. Той беше признат за виновен за нападението над камериерка в хотел в Слънчев бряг, извършено по хулигански подбуди. По чл. 78а от НК заради чисто съдебно минало, разкаяние,  нисък размер на санкцията и др, наказателната отговорност се заменя с административна  глоба.

Сундберг трябва да плати и съдебните разноски от 580 лева. Въпросът за обезщетение за нанесените вреди  предстои да се решава.

Присъдата е произнесла съдия Йорданка Майска-Иванова, която постави под съмнение изразеното от Сундберг разкаяние.  Според нея действията му показват  липса на човешко отношение.   Съдията подчертава и факта, че шведът е опитал да прикрие извършеното от него зад алкохолното опиянение, в което е бил по време на случката, но все пак уточни, че чужденецът ще бъде освободен от наказателна отговорност.

 Пред съда обвиняемият изразил съжаление за поведението си и се чувства засрамен, че преди това никога не е удрял човек и че никога повече няма да прояви агресия.

Прокурор Радост Бошнакова  смята,  че законът трябва да бъде променен и за подобно дръзко и грубо посегателство да се предвиди и се налага по-строга санкция.  Бошнакова обяснила, че чистото съдебно минало на Ралф е причина делото да се гледа по тази процедура с освобождаване от наказателна отговорност и налагане на глоба.  Обвинителят поискал да се наложи пълният размер на  глобата –  5 000 лв.

 Адвокатът на подсъдимия – Никола Атанасов, е настоял  съдът да се съобрази със смекчаващи вината обстоятелства –  подсъдимият нееднократно се е извинил за постъпката си и е оказал съдействие на разследващите органи.

Шведът изкара месец зад решетките, след което беше пуснат под домашен арест. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Ралф Сундберг нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг на 3 юни. Деяна Петкова беше брутално изритана в главата без видима причина, в резултат на което загубила временно съзнание. Скоро след нападението председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин призова случаят да отшуми възможно най-бързо, защото можел да доведе до бойкот от страна на скандинавските туристи.  След силно обществено възмущение Рагин подаде оставка.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.