Последни новини
Home / Законът / Калоян Топалов и екипът му отчетоха работата си начело на СГС

Калоян Топалов и екипът му отчетоха работата си начело на СГС

Defakto.bg
 За разлика от Висшия съдебен съвет, който на последното си заседание в четвъртък отказа да отчете работата си,  все оше шефът на  СГС Калоян Топалов изпрати  ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА РЪКОВОДСТВОТО НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД ЗА ПЕРИОДА 07.07.2015 г.- 29.09.2017 г.   Адресати на доклада са Съдийската колегия на ВСС, председателя на ВКС Лозан Панов и председателя на САС Даниела Дончева, съобщи пресцентърът на съда.
 Отчетът съдържа предприетите от председателя Калоян Топалов и екипа му мерки по организационното и административно управление на най-големия окръжен съд в страната. В синтезиран вид са изброени осъществените структурни промени и утвърдените вътрешно нормативни актове за преодоляването на недобрите съдебни практики.
Отчетени са извършените действия по отношение на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло.  В документа са посочени и предприетите мерки по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители в условията на изключителна натовареност на съда, огромни обществени очаквания и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.
Постигнатите резултати са вследствие усилията както на ръководството на съда, така и на ръководителите на отделните административни служби в него и на самата администрация, пише още в доклада си Калоян Топалов.
На 26 септември ВСС гласува оставката на Калоян Топалов  и като председател на Софийския градски съд, и като съдия.  Изпратиха го, без да го удостоят със златен почетен знак за свършеното от него.

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.