Последни новини
Home / Законът / Адвокат на Цветан Василев обвинен за участие в престъпна група

Адвокат на Цветан Василев обвинен за участие в престъпна група

Defakto.bg

Лазар Карадалиев става клиент на спецпрокуратурата

Един от адвокатите на Цветан Василев – Лазар Карадалиев е обвинен като участник в организирата престъпна група, свързана с безбандеролни цигари. Става дума за група, съществувала от октомври до ноември 2011 г., но едва сега адвокатът става клиент на спецпрокуратурата, която води и делото „КТБ“.

За обвиняването си съобщи самият Карадалиев в отворено писмо до медиите.

„Поредната поръчка, която прокуратурата прие да изпълни, е насочена към мен като последица от моите действия в защита на Цветан Василев.

В качеството си на защитник, многократно съм депозирал сигнали срещу прокурор Иван Гешев (шеф на спецпрокуратурата – б.р.), за нарушаване презумпцията за невиновност и осуетяване на възможността за провеждане на справедлив процес срещу клиента ми. Последния сигнал депозирах и срещу Главния Прокурор С.Цацаров, във връзка с недопустимото разгласяване на факти на електронната страница на прокуратурата, преди съдебната фаза на процеса.

Явно провокираха представителите на обвинението да задвижат цялата държавна машина срещу мен, както са го правили срещу много други представители на бизнеса и политическите опоненти. Първото действие предприето срещу мен е повдигането на абсурдно обвинение по дело, по което съм имал качеството на защитник“, заявява Карадалиев.

Пред медии защитникът обяснява още, че е бил адвокат на един от членовете на въпросната „престъпна група“, като участник на която сега е посочен самият той. Досъдебното производство срещу клиента му е било прекратено преди години. Разбрал обаче, че срещу него имало приложени спецразузнавателни средства, т.е. може би разговорите с клиента му са били подслушвани, което е абсолютно недопустимо.

„Деянията са от 2011 и 2012 г. Има установени множество камиони с цигари без бандерол, които са внесени от Гърция към България. Самият г-н Караделиев, неговото участие в групата се е изразявало основно в посрещане и насочване на камионите, не само като траектория на придвижване на траекторията на страната, но и като място за разтоварване“, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус”.

„Има риск, ако разкрием повече, да си попречим. Това, което мога допълнително да кажа, че са повдигнати обвинения на още три лица. Специализираната прокуратура действа по своя план“, заявява още Арнаудова.

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши приветства Демерджиев за отнетия монопол на прокуратурата върху изпращането дела в ЕП

Засилването на взаимодействието между българските власти и Европейската прокуратура (ЕП) са обсъдили   министърът на правосъдието …

Спецпрокуратурата прекрати проверката срещу Иван Гешев по сигнал на Бойко Рашков за злоупотреба със СРС

Прокуратурата отказа да оразува досъдебно производство и прекрати проверката по сигнал на служебния вътрешен министър …

4 коментара

  1. Я гледай ти. Дори адвоката на престъпника Василев е престъпник.

  2. Андрей

    Събрали са се само бандюги явно, и Василев и адвоката му и още кой ли не покрай него.

  3. Е какво да се очаква от хората, с които прави бизнес или каквото и да било Цветан Василев. А може ли да направим и една справка този така наречен адвокат колко ли пари е изпрал и откраднал от КТБ? Не е случаен човек. А и Василев няма да повери защитата си на случайни хора, които не познават самата пирамида КТБ и как тя е функционирала.

  4. Дано и двамата да бъдат осъдени и да лежат в затвора. Да не си останат само с обвинителните актове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.