Последни новини
Home / Законът / Висшият адвокатски съвет организира важна конференция по проблемите на ГПК

Висшият адвокатски съвет организира важна конференция по проблемите на ГПК

Defakto.bg

 

Висшият адвокатски съвет организира Научно-практическа конференция на тема  „Правни проблеми по прилагането на Гражданско процесуалния кодекс (ГПК).  Възможните разрешения“. Събитието ще се проведе в Народното събрание (зала Изток) на 6 и 7 октомври (петък и събота).

Медиатор на форума е адвокат Валя Гигова, член на Висшия адвокатски съвет.  В откриването на   конференцията ще участват  Ралица Негенцова, председател на ВАдвС,  Лозан Панов, председател на ВКС,  Цецка Цачева, министър на правосъдието и Данаил Кирилов, шеф на правната комисия в парламента.

ВАдвС е поканил  известни юристи, професионалисти в своята област,  които ще изнесат лекции по различни въпроси от  сложната материя на гражданското право и процес.   Сред тях са адвокат Георги Атанасов („Проблеми на въззивното проиозвдство”), проф. Анелия Мингова, преподавател по граждански процес в СУ „Климент Охридски” (Проблеми на касационното производство ). По същата тема, но през погледа на  съдията,  ще говорят Красимир Влахов, зам. председател на ВКС и шеф на гражданското отделение в него  и съдия  Дария Проданова (ВКС)

Изложение на тема „Неприсъственото решение” ще направи адвокат Таня Градинарова, а д-р Ивайло Костов, адвокат и главен асистент по граждански проооцес ще говори за „Преклузии на права относно факти и доказателства“, а адвокат  Кина Чутуркова ще коменитра „Отмяната на влезли в сила решения”. За задължителната практика на ВКС коментатор ще е асистентът по гражданско право в УНСС адвокат Иван Георгиев.

На 7 октомври ще бъдат изнесени лекции по въпросите на заповедното и изпълнителното производство с автори Албена Ботев,  съдия от СРС, Петър Теодосиев, съдия от СГС и съдията от ВКС – Борислав Белазелков.

За производствата по граждански дела при действието на правото на ЕС,  ще бъде чута доц. Боряна Мусева, адвокат, преподавател в катедра „ Международно право и международни отношения в СУ „Св. Кл. Охридски”

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Един коментар

  1. Елка Дурева

    Как можем да се запишем за слушатели?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.