Последни новини
Home / Законът / Полицейски шеф с обвинение за подкуп, Цацаров уведомява Панов за съдия – „бракониер“

Полицейски шеф с обвинение за подкуп, Цацаров уведомява Панов за съдия – „бракониер“

Defakto.bg

Въпреки, че са налице над 40 измамени българи, официално в прокуратурата още няма официален сигнал срещу измамника „Александър Николов“

Наред с нестихващите скандали за превратно ползване на властта и шуробаджанащина в парламента, серия стъписващи новини за замесени в криминални деяния служители от властта и Темида,  поддържат „високо“ чувството за сигурност на гражданите.  Това е и логичната причина за гастрола на говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова  в сутрешните  блокове на големите телевизии тази сутрин.

Полицейски  шеф – замесен в схемата „Ало, ало“

Окръжна прокуратура в Пловдив е започнала разследване на зам.-началника на трето РУП Стоян Павлов. Той бе  арестуван вчера по подозрение, че участва в схема за телефонни измами. По Закона за МВР е задържан за 24 часа, обяви тази сутрин Румяна Арнаудова.  От думите й стана ясно, че са събрани доказателства за участието на полицейския шеф във телефонните измами. По-късно прокуратурата му повдигна обвинение за подкуп от 300 лева от една от измамите, която е била за 1300 лев.

Той не е ръководил групата на измамниците, но им е обещавал закрила преди поредната акция, съобщиха от прокуратурата.

 Павлов бе арестуван от служители на Вътрешна сигурност след серия телефонни измами, при които възрастни пловдивчани са били  ужилени с хиляди левове.  При акция на полицията преди няколко дни са били задържани шестима телефонни измамници, предполага се,  че така е започнало и разплитането на  кълбото.

Стоян Павлов дълги години е бил служител на сектор „Издирване“, след това е прехвърлен в Трето районно.  През 2012 г. работи като районен инспектор. По това време са запалени двата автомобила на семейството му.

 

Съдия -бракониер

По разпореждане на главния прокурор спецзвеното „Антикорупзция“ е заминало на място, за да се запознае със случая на съдията – бракониер  Иван Иванов ,  задържан за 24 часа, след като е бил гонен 15 минути,  имало и стрелба, потвърди Арнаудова.

Съдията от Ловеч Иван Иванов е преследван повече от 15 минути от полицията, като накрая униформените открили стрелба, включително с бойни патрони по джипа му.  Магистратът от Окръжния съд в Ловеч Иван Иванов е бил задържан заедно със свой приятел – бизнесмена Васил Василев по подозрение за незаконен лов в землището на плевенското село Бохот в нощта срещу 6 октомври.

„Полицаите са се опитали да направят проверка, защото джипът, в който са били Василев и Иванов, е бил с изгасени светлини, работел само бойният му фар и се движел в кръг, каза Арнаудова. Работното обвинение е – противозаконно възпрепятстване на властта да си свърши работата, обяви тя.
„Към този момент съдията не е привлечен като обвиняем, очакваме изготвянето на няколко експертизи, след което ще вземем решение, обясни Арнаудова.

„Категорично се касае за проява, за която главният прокурор ще уведоми председателя на ВКС, най-малко ненормално е съдия да участва в подобни деяния“ , каза говорителката.

В нощта на инцидента магистратът е ползвал и черна маска с прорези за очите, носа и устата. А разследващите установили, че спътникът му Васил Василев има стари криминални прояви.  Версията на двамата задържани била, че са се разхождали със заредени пушки и са се изгубили.
Окръжният съд в Ловеч пък излезе с официална позиция по случая –  на 9 октомври съдия Иван Иванов се е свързал с председателя на съда и го е уведомил за това, че е бил задържан за срок от 24 часа от органите на МВР-Плевен. Той е изложил своята версия за обстоятелствата около задържането му.
Към настоящия момент съдия Иван Иванов е в платен годишен отпуск. Поради това не бихме могли да коментираме достоверността на изнесената в медиите информация. Призоваваме да се избягват всякакви спекулации, преди установяването на всички факти и обстоятелства от компетентните органи„, се казва в позицията на Окръжен съд – Ловеч.

Интернет -измамникът „Александър Николов“

Въпреки, че са налице над 40 измамени българи, официално в прокуратурата още няма официален сигнал срещу интернет измамника, представящ се като „Александър Николов“ ,   обяви още говорителката на главния прокурор.

Преди дни стана известно, че в продължение на години с фалшива самоличност измамникът е предлагал евтини самолетни билети, техника и други услуги.  ГДБОП разследва казуса и досега е установила, че измамените са над 40 души, а щетите са за над 30 хил. лв.

Вчера след въпроси от медиите от прокуратурата са се осведомили по телефона за хода на разследването, то все още не е приключило и се очаква това да стане до края на месеца. „Узнахме, че се касае за над 40 измамени за над 30 хил. лв., но няма постъпил надлежен сигнал, ще отговаряме когато този сигнал постъпи“, каза Арнаудова.

Вероятното му престъпление ще бъде  бъде квалифицирано като измама или компютърна измама, напълно възможно е да е в големи или особено големи размери, добави тя.

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.