Последни новини
Home / Законът / Правосъдното ведомство подкрепя Синдикатите на служителите в затворите и охраната за по-високи заплати

Правосъдното ведомство подкрепя Синдикатите на служителите в затворите и охраната за по-високи заплати

Defakto.bg

Да се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в  двете главни дирекция „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. Около това становище са се обединили в понеделник  представителите на синдикалните организации в затворите и в съдебната охрана и политическото ръководство на Министерството на правосъдието.  Работната среща е била  насрочена от министъра на правосъдието Цецка Цачева по повод  поредица писма от Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и Синдикат „Охрана“.

Работната група за правилата ще се председателства от ресорния заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов и в нея да участват представители на синдикатите.

По време на срещата министър Цачева е информирала представителите на синдикатите  за предприетите стъпки от страна на министерството, които ще удовлетворят искания за по-високи заплати и изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд с тези на служителите в МВР . Цачева е  подчертала, че МП нееднократно е защитавало исканията на служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ на срещи в Министерството на финансите, но е все пак е подчератала, че  за конкретни параметри ще може да се говори едва след приключване на бюджетната процедура до края на месеца, и окончателното приемане от Народното събрание.

Проф. Проданов е заявил, че усилията са насочени ГДИН и ГДО да бъдат включени в Актуализираната стратегия за  национална сигурност.

На съвещанието са присъствали още Свилен Цветанов – временно изпълняващ длъжността главен директор на ГДИН, Георги Жеков – главен директор на ГДО, Христо Илков – председател на Управителния съвет на ССЗБ, Петко Чалъков – председател на УС на синдикат „Охрана“, представители на ръководствата на двата синдиката.

 

About De Fakto

Проверете също

На 2 април изборите ще бъдат охранявани от над 15 000 полицаи, за нарушения на закона глобите са от 1000 до 10 000 лв.

 Изборите ще бъдат прекъсвани  единствено,  ако има предмет, който отговаря на характеристиките на взривно устройство. …

От седмицата: За недекларирани данъци от 1,7 млн лв. НАП е запорирала имоти на бащата на манекенката от „Барселонагейт“

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала имотите и сметките на Георги Йовчев –  баща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.