Последни новини
Home / Законът / Правосъдното ведомство подкрепя Синдикатите на служителите в затворите и охраната за по-високи заплати

Правосъдното ведомство подкрепя Синдикатите на служителите в затворите и охраната за по-високи заплати

Defakto.bg

Да се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в  двете главни дирекция „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. Около това становище са се обединили в понеделник  представителите на синдикалните организации в затворите и в съдебната охрана и политическото ръководство на Министерството на правосъдието.  Работната среща е била  насрочена от министъра на правосъдието Цецка Цачева по повод  поредица писма от Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и Синдикат „Охрана“.

Работната група за правилата ще се председателства от ресорния заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов и в нея да участват представители на синдикатите.

По време на срещата министър Цачева е информирала представителите на синдикатите  за предприетите стъпки от страна на министерството, които ще удовлетворят искания за по-високи заплати и изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд с тези на служителите в МВР . Цачева е  подчертала, че МП нееднократно е защитавало исканията на служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ на срещи в Министерството на финансите, но е все пак е подчератала, че  за конкретни параметри ще може да се говори едва след приключване на бюджетната процедура до края на месеца, и окончателното приемане от Народното събрание.

Проф. Проданов е заявил, че усилията са насочени ГДИН и ГДО да бъдат включени в Актуализираната стратегия за  национална сигурност.

На съвещанието са присъствали още Свилен Цветанов – временно изпълняващ длъжността главен директор на ГДИН, Георги Жеков – главен директор на ГДО, Христо Илков – председател на Управителния съвет на ССЗБ, Петко Чалъков – председател на УС на синдикат „Охрана“, представители на ръководствата на двата синдиката.

 

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.