Последни новини
Home / Законът / „Каква Европа искаме?“ Отговорите на 21 ноември от български студенти пред цялото „кралско войнство“ на ЕП

„Каква Европа искаме?“ Отговорите на 21 ноември от български студенти пред цялото „кралско войнство“ на ЕП

Defakto.bg

Дискусия на тема  „Гласът на младите: Каква Европа искаме?“ ще се проведе в зала 272 на СУ” Св.Климент Охридски” на 21 ноември от 16, 30 часа.  Събитието е организирано от Информационното бюро на Европейския парламент по повод предстоящата визита на Председателския съвет на ЕП, начело с председателя му  Антонио Таяни.

Наред с официалните срещи, които делегацията ще има ( с министър-председателя, президента и председателя на Народното събрание на Република България), европейските политици ще чуят мненията и въпросите на  български студенти и младежи за бъдещето на ЕС.

В дискусията се очаква да вземат участие над 600 млади хора. Сред темите на дебата ще бъдат актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз като перспективите пред младите хора в ЕС, борбата с младежката безработица, бедността и социалната изолация, възможностите за обучение и пътуване в страните от ЕС, както и проблемите на сигурността, миграцията и защитата на границите.   Организаторите смятат, че с  участието си в дискусията българските  младите хора ще имат възможност пряко да повлияят върху дневния ред на Съюза и да зададат въпросите си не само на председателя на Европейския парламент, но и на лидерите на политическите групи.

Работното посещение на Председателския съвет на ЕП в София на 21 ноември 2017 г. е във връзка с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 година.

 

 Кой кой е

Антонио Таяни

Антонио Таяни (ЕНП, Италия) бе избран за председател на Европейския парламент през месец януари тази година. Той ще бъде начело на институцията за две години и половина, т.е. за половин парламентарен мандат, като може да бъде преизбран.

Председателят представлява Европейския парламент извън рамките на институцията и в отношенията на Парламента с останалите институции на ЕС. Визитата на г-н Таяни в рамките на Председателския съвет идва в навечерието на важни събития, които ще очертаят бъдещето на Европейския съюз в идните години и затова позицията на младите хора е от изключително значение

Председателският съвет на Парламента е политическият орган на ЕП, който притежава правомощия относно организацията на дейността на ЕП и законодателната програма, предоставянето на правомощия на комисиите и делегациите, както и определянето на техния състав, връзките с останалите институции на Европейския съюз, националните парламенти и трети държави.

Председателският съвет се състои от председателя на Европейския парламент и от лидерите на политическите

About De Fakto

Проверете също

Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Делегация на прокуратурата на България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение …

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.