Последни новини
Home / Законът / Надзирателите в затворите продължават протестите и днес

Надзирателите в затворите продължават протестите и днес

Defakto.bg
На среща със синдикатите през юни министър Цачева обеща, че първите стъпки на новия политически апарат в Министерството на правосъдието ще работи за решаване на проблемите на надзирателите

Надзирателите продължават и днес протеста си с искания за по-добри заплати и условия на труд. Служителите на затворите настояват за 20% по-високи заплати, за да се уеднаквят с тези на служителите в МВР, по-добри условия на труд и назначаване на нови служители.  Днес на открито пред затворите ще протестират надзиратели, служители в следствения арест и съдебната охрана в страната. От 10 ч. е протестът пред Централния софийски затвор, съобщи  БНТ.
В началото на лятото на среща със синдикатите, министър Цецка Цачева обяви, че : „Възможности за увеличаване на щата на надзорно-охранителния състав, изработване на методология с обективни критерии, обвързани с числеността на лишените от свобода и създаване на по-добри условия на труд на служителите в системата, са сред първите стъпки, по които ще работят в краткосрочен план политическото ръководство на МП и синдикалната организация”

Тогава  Христо Илков, председател на УС на синдиката заяви, че ССЗБ ще остане коректен партньор на министерството и решенията ще бъдат взимани съвместно.

Изглежда, половин година по-късно „първите стъпки“ са останали на заден план, а синдикатите разпращат исканията си до институциите и подготвят продължителни протести.

 

About De Fakto

Проверете също

Отмениха като невалидни присъди на Спецнаказателния съд, произнесени по непредявени обвинения

Любопитна присъда на първа инстанция от Специализирания наказателен съд по дело за „гръмовни“ подкупи от …

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.