Нинова към депутатите от мнозинството в сряда: Защо заради този човек се подлагате на самоунижение?

Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че в българското Народно събрание има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и вие оправдавате това с четене на вестници. Какво означава това?

Първо – констатирам, и не е наша работа, но моля да се замислите, защо заради този човек се подлагате на това самоунижение, нямате ли достойнство на народни представители, които същият този човек е наричал безделници?  Цитирам премиера, който каза, че сме безделници, без да уточнява кои. Това не ви ли засяга, колеги?

Второ – не позволявате ли, по този начин да бъдат издадени присъди предварително? Подобна на тази, която г-н Цветанов издаде срещу лекарите и България беше осъдена за това. И целият български народ плаща за това. Какво е това? Тотално нарушаване на принципите на правовата държава, в която никой няма право да издава присъди, докато българският съд не се произнесе.

Трето, защо позволявате на български министър председател, който и да е той, ако някой ден министър председателят е от друга политическа партия,  ще се обърна по същия начин към вас, не позволявайте български министър председател тотално да руши институциите в България.