Последни новини
Home / Законът / Оправдаха съдията от Раднево, обвинен, че заплашвал деловодителка

Оправдаха съдията от Раднево, обвинен, че заплашвал деловодителка

Defakto.bg

Евелин Драганов стана известен и с обяснението си в любов към ГЕРБ

Бившият съдия от Раднево Евелин Драганов, обвинен, че се е заканил с убийство на деловодителката Йовка Митева, е невинен. Това реши състав на Софийския градски съд с председател Веселина Ставрева. Мотивите ще излязат по-късно. Прокуратурата е искала условно наказание.

Евелин Драганов

Случаят бе шумен, а същият съдия вече бе влязъл в аналите с писмото си до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от 2010 г., в което се обозначава като „фен на партията ГЕРБ от душа и сърце“. Заради въпросните клетви за вярност срещу него бе образувано дисциплинарно дело, приключило с уволнението на Евелин Драганов като магистрат.

Случката с деловодителката е от септември 2013 г. Според обвинението тогава, докато замествал председателя на съда, Драганов по телефона крещял на деловодителката: „Мръсна ку**о, ще ти счупя ръцете и краката… ти какво искаш, да сляза долу и да смачкам майка ти. Ще затрия целия ти род до последното семе…Ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти и ще напълня устата ти с червеи!“. А това е възбудило у нея основателен страх за живота й.

В последните месеци на 2016 г. делото отново стана обект на публично внимание, след като се появи протокол от заседание в СГС, в който съдия Люба Петрова, също магистрат от Раднево, заявява, че Димитър Узунов я е карал да свидетелства срещу Драганов с обещание, че да й помогне по нейно наказателно дело. Узунов, тогава представляващ ВСС, отрече, а проверка на съвета напълно го оневини.

Защо сега съдия Евелин Драганов е оправдан ще научим от мотивите към присъдата. По неофициална информация най-вероятно магистратите са приели, че не е налице втория задължителен елемент от състава – отправените заплахи да са възприети като реална опасност за живота.

About De Fakto

Проверете също

МВР предупреди Инспектората към ВСС, че Специализираната прокуратура саботира полицейски операции

  Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия съдебен …

Министър Янаки Стоилов се срещна с председателите на Венецианската комисия и на Европейския съд по правата на човека

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио, председател на Европейската комисия за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.