Последни новини
Home / Законът / Оправдаха съдията от Раднево, обвинен, че заплашвал деловодителка

Оправдаха съдията от Раднево, обвинен, че заплашвал деловодителка

Defakto.bg

Евелин Драганов стана известен и с обяснението си в любов към ГЕРБ

Бившият съдия от Раднево Евелин Драганов, обвинен, че се е заканил с убийство на деловодителката Йовка Митева, е невинен. Това реши състав на Софийския градски съд с председател Веселина Ставрева. Мотивите ще излязат по-късно. Прокуратурата е искала условно наказание.

Евелин Драганов

Случаят бе шумен, а същият съдия вече бе влязъл в аналите с писмото си до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от 2010 г., в което се обозначава като „фен на партията ГЕРБ от душа и сърце“. Заради въпросните клетви за вярност срещу него бе образувано дисциплинарно дело, приключило с уволнението на Евелин Драганов като магистрат.

Случката с деловодителката е от септември 2013 г. Според обвинението тогава, докато замествал председателя на съда, Драганов по телефона крещял на деловодителката: „Мръсна ку**о, ще ти счупя ръцете и краката… ти какво искаш, да сляза долу и да смачкам майка ти. Ще затрия целия ти род до последното семе…Ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти и ще напълня устата ти с червеи!“. А това е възбудило у нея основателен страх за живота й.

В последните месеци на 2016 г. делото отново стана обект на публично внимание, след като се появи протокол от заседание в СГС, в който съдия Люба Петрова, също магистрат от Раднево, заявява, че Димитър Узунов я е карал да свидетелства срещу Драганов с обещание, че да й помогне по нейно наказателно дело. Узунов, тогава представляващ ВСС, отрече, а проверка на съвета напълно го оневини.

Защо сега съдия Евелин Драганов е оправдан ще научим от мотивите към присъдата. По неофициална информация най-вероятно магистратите са приели, че не е налице втория задължителен елемент от състава – отправените заплахи да са възприети като реална опасност за живота.

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.