Последни новини
Home / Законът / ВСС иска доклада на шефката на данъчните в Бургас за “селектиране” на съдии

ВСС иска доклада на шефката на данъчните в Бургас за “селектиране” на съдии

Defakto.bg

Единодушно, с 22 “за”, пленумът на ВСС изиска скандалния доклад на НАП-Бургас, в който се предлагаше да се вземат на мушка административните съдии в града, позволили си да отменят поставени от данъчните запечатвания на обекти по морето.

Автор на доклада, който изтече в медиите, бе регионалният директор на НАП Пенка Жекова, конкретното й предложение бе за “селектиране” на съдиите и техните семейства, както и на явявалите се по тези дела адвокати. А всичко тръгна от акцията на вицепремиера Валери Симеонов в “Слънчев бряг”.

Въпреки гневните декларации на Съюза на съдиите, на Висшия адвокатски съвет и на Асоциацията на административните съдии в България (АБАС), дотук официален отговор от НАП на въпроса има ли наистина такъв доклад на Пенка Жекова, не е даден.

Затова днес, по предложение на представляващия ВСС Боян Магдалинчев, съдебният съвет се занима с темата. Красимир Шекерджиев обяви, че заплахата явно не само е отправяна, но и се осъществява срещу магистратите в Бургас.

 

По този скандален сюжет тези дни имаше и друг развой – Инспекторатът към ВСС, който посигнал на Валери Симеонов проверяваше и.ф. председателя на административния съд в Бургас Панайот Генков, не откри никакви нарушения в дейността му и категорично отхвърли обвиненията за саботаж и оказван натиск върху съдиите по делата за запечатаните обекти.

About De Fakto

Проверете също

Кадровиците допълват списъка за младши съдии, одобрените младши прокурори и следователи подават декларации за несъвместимост

Две уведомления към кандидатите за младши магистрати публикуваха от ВСС. Едното – за младшите съдии, …

ВСС обсъжда положението в Софийския градски съд след четири потвърдени случая на Ковид там, магистрати се “самоорганизират”

Препоръките трябва да дойдат от РЗИ, не от юристи След четири потвърдени случая на Ковид-19 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.