Последни новини
Home / Законът / ВСС иска доклада на шефката на данъчните в Бургас за “селектиране” на съдии

ВСС иска доклада на шефката на данъчните в Бургас за “селектиране” на съдии

Defakto.bg

Единодушно, с 22 “за”, пленумът на ВСС изиска скандалния доклад на НАП-Бургас, в който се предлагаше да се вземат на мушка административните съдии в града, позволили си да отменят поставени от данъчните запечатвания на обекти по морето.

Автор на доклада, който изтече в медиите, бе регионалният директор на НАП Пенка Жекова, конкретното й предложение бе за “селектиране” на съдиите и техните семейства, както и на явявалите се по тези дела адвокати. А всичко тръгна от акцията на вицепремиера Валери Симеонов в “Слънчев бряг”.

Въпреки гневните декларации на Съюза на съдиите, на Висшия адвокатски съвет и на Асоциацията на административните съдии в България (АБАС), дотук официален отговор от НАП на въпроса има ли наистина такъв доклад на Пенка Жекова, не е даден.

Затова днес, по предложение на представляващия ВСС Боян Магдалинчев, съдебният съвет се занима с темата. Красимир Шекерджиев обяви, че заплахата явно не само е отправяна, но и се осъществява срещу магистратите в Бургас.

 

По този скандален сюжет тези дни имаше и друг развой – Инспекторатът към ВСС, който посигнал на Валери Симеонов проверяваше и.ф. председателя на административния съд в Бургас Панайот Генков, не откри никакви нарушения в дейността му и категорично отхвърли обвиненията за саботаж и оказван натиск върху съдиите по делата за запечатаните обекти.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата отново поиска заличаване на „Български национален съюз Еделвайс”

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе жалба срещу отказа на  Софийски градски съд да прекрати регистрацията …

И на първо, и на второ четене: Депутатите дадоха служебни паспорти на членовете на ВСС

Шофьорските книжки с изтичащ срок ще се подновяват за 3 дни, но от 1 септември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.