Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата ще разпитва премиера Борисов за „наркотрафикантите“ в НС

Прокуратурата ще разпитва премиера Борисов за „наркотрафикантите“ в НС

Defakto.bg
Прокуратурата ще извика на разпит премиера Бойко Борисов за изказването му, че в парламента има депутати, замесени в наркотрафик и купуване на гласове.
Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров след заседание на комисията за контрол на службите в НС.
Преди това неговият говорител Румяна Арнаудова съобщи, че по случая е образувана проверка по сигнал на две граждански организации – сдружението „Боец“ и движение „Възраждане“. Към тях е  добавен и отправеният от БСП сигнал с настояване Бойко Борисов да бъде извикан на разпит и да бъде питан за кого говори, откъде има тази информация и сезирал ли е органите на реда.
Става дума за премиерското изказване: „Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, а в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили“. Борисов го направи при откриването на реконструираната зала „Фестивална“ на 12 ноември.
Проверката, за която ни сезираха, относно думи на премиера за наркотрафиканти в парламента, ще приключи бързо в рамките на десетина дни. А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме обяснение от лицето, казало тези думи, а именно – от министър-председателя„, обявява сега Сотир Цацаров. Неотдавна той бе на друго мнение – че „потенциалът на прокуратурата не трябва да се използва за разчистване на политически сметки“.
Вчера главният прокурор додаде: „Въпреки всичко ние сме длъжни да направим проверка след подадените сигнали. Това не е криминален, а политически проблем и той се прави само, за да се вдига политически шум“.
Междувременно самият Бойко Борисов коментира пред журналисти, че индиректно казал, че „има замесени близки, които са правили еди какво си“, а ако някой се почувствал засегнат, е щял да излезе и да отговори пред публиката (интересно, защо да го прави, след като самият премиер говори индиректно!). Самият Борисов пък можел да поднесе извинения, но ако му заведат дело, той щял да заведе за „други две неща, които са безспорни“.

About De Fakto

Проверете също

Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Делегация на прокуратурата на България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение …

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − sixteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.