Последни новини
Home / Законът / Регионалният министър Нанков отново няма да отговори за “царските” имоти в парламента

Регионалният министър Нанков отново няма да отговори за “царските” имоти в парламента

Defakto.bg

За втори пореден петък отговорният за държавната собственост министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков няма да отговори на парламентарни питания за “царските” имоти.

Миналия петък, на 17 ноември министърът бе поискал удължаване на срока за отговори със 7 дни. А този петък той няма да присъства на парламентарния контрол “поради ползване на отпуск”, става ясно от страницата на НС. По неофициална информация Николай Нанков бил болен.

Въпросите към него са отправени от депутата от БСП Крум Зарков. И гласят: „На какъв етап са делата за т.нар. „царски“ имоти“, колко от тях са окончателно решени и в чия полза и какви са мотивите на министъра на регионалното развитие и благоустройството да поиска спиране на съдебните производства?“

Повод бе поисканото спиране на делото за двореца “Врана” за постигане на извънсъдебно споразумение между държавата и Симеон Сакскобургготски. Тази седмица същата молба бе отправена от регионалния министър и по делото за двореца “Царска Бистрица”.

Параметрите на обмисляната от държавата сделка не са ясни. В същото време дотук на три инстанции тя спечели делата за дворците “Кричим”, “Ситняково” и “Саръьол”. На две инстанции държавата победи Симеон в споровете за “Царска Бистрица” и бившето стопанство на УБО край Врана. Без решение на първа инстанция са само делата за “Врана” и 16 500 дка рилски гори.

На този фон отговорите на министър Нанков се чакат с голям интерес. Но – не би.

About De Fakto

Проверете също

Отзвуци от шокиращите свидетелства: Чудовищно! Прокуратурата вече трябваше да се е задействала

 Андрей Янкулов, адвокат, бивш прокурор: Разказите на агробезнесменът Светослав Илчовски пред Временната комисия за проверка …

Бизнесмен разкрива: Момиче на повикване е “Мата Хари”. И още за чекмеджето, кюлчетата и рекет от ГЕРБ

Един от най-крупните земеделци у нас Светослав Илчовски  разказва за  чудовищен натиск от хора в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.