Последни новини
Home / Законът / Бойко Борисов и Корнелия Нинова взаимно се съдят за клевети в едно дело

Бойко Борисов и Корнелия Нинова взаимно се съдят за клевети в едно дело

Defakto.bg

Тя го нарекла „крадец“, той нея – „госпожа Лъжа“

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова взаимно си търсят сметка за накърнено достойнство и чест в едно гражданско дело. Първото заседание е днес в Софийския градски съд. Исковете са за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД).

Поводите

Първи иск е внесъл Борисов. Той се засегнал от думите на Нинова: „Крадецът вика дръжте крадеца!“, казани на 9 март тази година в сутрешния блок на БТВ. Премиерът иска 26 000 лева обезщетение за клеветата.

Нинова, на свой ред, е изпратила насрещен иск срещу Борисов заради изявленията му, че лидерът на БСП е „активист на СДС“, както и задето я е нарекъл „госпожа Лъжа“. Въпросните премиерски изявления са от 23 март тази година, пак в сутрешен блок, но на Нова тв. Поисканото от Корнелия Нинова обезщетение е 30 100 лева.

По-добре да вървят заедно!

Хронологично нещата са се развили така. След получаването на иска на Борисов в СГС, по правилата на гражданския процес той е изпратен на Корнелия Нинова за отговор.

Заедно с отговора лидерът на БСП на свой ред изпраща в съда своя иск срещу Борисов.

Един от възможните варианти е бил по двата иска да се образуват две различни дела. Докладчикът от СГС обаче е преценил, че в случая ще е най-добре двамата политици – лидери на управляващите и на опозицията да „вървят заедно“ и в едно производство да изясняват взаимните си претенции.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.