Последни новини
Home / Законът / За нарушени човешки права само през 2017 г. България е осъдена да плати 800 000 евро обезщетения

За нарушени човешки права само през 2017 г. България е осъдена да плати 800 000 евро обезщетения

Defakto.bg

Омбудсманът Мая Манолова свиква форум по повод 25 години от ратифициране на Европейската конвенция за правата на човека

Омбудсманът  организира конференция по повод 25 години от ратифициране на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи(ЕКПЧ).  Темата на форума е „Европейските стандарти за защита правата на човека: влияние на практиката на Съда в Страсбург върху националното законодателство и институциите“.

През 2017 г. България е осъдена да заплати обезщетения в размер на 799 595 евро от Европейския съд по правата на човека в Страсбург – тези и други данни ще представи омбудсманът по време на дискусията. На форума ще бъде направена равносметка на влиянието на практиката на Европейския съд по правата на човека за усъвършенстване на българското законодателство, обсъждане капацитета на българските институции за прилагане на ЕКПЧ и практиката на Съда в Страсбург, както и проблемите с изпълнението на осъдителните решения към България.

Събитието ще се състои утре, 30 ноември 2017 г. от 11.00 часа в зала „Тържествена“ в Централния военен клуб /бул. „Цар Освободител“ 7/.

Участие са потвърдили министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министрите на правосъдието Десислава Ахладова, Евгени Стоянов и проф. Николай Проданов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, двама български съдии от Европейския съд по правата на човека Йонко Грозев и Здравка Калайджиева, народни представители, членове на Консултативния съвет по законодателството към НС, както и на Консултативния-конституционен съвет към Омбудсмана, съдии от Конституционния съд, от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, председателят на Софийския районен съд Александър Ангелов, секретарят по правните въпроси на президента проф. Емилия Друмева, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, председателят на Съюза на юристите Владислав Славов, представители на Съюза на съдиите и Висшия съдебен съвет, на академичната общност и студенти, правителствени агенти, учени, експерти и неправителствени организации, работещи в защита правата на човека.

 

About De Fakto

Проверете също

С кодово има „Жълт паваж“ Европейската прокуратура разследва реставрацията на столичния център за злоупотреби с европари

Европейската прокуратура извършва обиски в София като част от разследване за корупция и злоупотреба с …

Шампионите в международна класация за състезания по право от Софийския университет бяха отличени от министър Зарков

„Успехът е и че представлявате правната ни школа на най-високо ниво. Благодарим ви!“ Студенти от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.