Последни новини
Home / Законът / Софийският районен съд спешно търси попълнения за Гражданското отделение

Софийският районен съд спешно търси попълнения за Гражданското отделение

Defakto.bg

Най-големият и натоварен съд в страната – Софийският районен съд, спешно търси попълнения в Гражданското отделение. В съобщение, публикувано на страницата на ВСС, се уточнява: поканата е към “всеки съдия от страната”, като става дума за командироване до провеждането на конкурс за титулярни граждански съдии. Срокът за подаване на документите е 20 декември.

Ето пълното съобщение: “Софийският районен съд обявява, че всеки съдия от страната, който желае да бъде командирован по реда на чл. 227, ал.2 ЗСВ в Гражданското отделение на съда до заемането на незаетите щатни длъжности чрез конкурс, може да подаде молба до 20.12.2017 г.” Молбата се подава във ВСС или електронно, отново до съвета.

Става дума за прилагане на новите правила за командироване, въведени с последните поправки в Закона за съдебната власт. Те предвидиха, че времевите ограничения на командироването – до 12 месеца със съгласие на магистрата и до 3 месеца без негово съгласие, не важат “когато съдия, прокурор или следовател се командирова на незаета щатна длъжност” (чл. 227, ал.2 ЗСВ). Не се прилагаи  забраната за повторно командироване в същия орган на съдебната власт.

Дотук се стига след забавяне на конкурсите за назначение и повишение, които оголиха кадрово съдилища и прокуратури.

About De Fakto

Проверете също

На ГКПП Дунав мост Видин – Калафат: Откриха над 40 килограма злато на стойност 2,2 милиона лева в тайници на автомобил

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, …

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на Галина Захарова за шеф на ВКС

Адвокат д-р Ивайло Дерменджиев Председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.