Последни новини
Home / Законът / Варненският окръжен съд наложи постоянен арест на адвоката, внесъл наркотици в затвора

Варненският окръжен съд наложи постоянен арест на адвоката, внесъл наркотици в затвора

Defakto.bg

 

Състав на Варненския окръжен съд  наложи постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” на адвоката Йордан Роев от Варненската адвокатска колегия заради внесените от него наркотични вещества в затворническо общежитие, съобщи държавното обвинение.   Той бе задържан на 1 декември т.г. за срок до 72 часа с постановление на  наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура,  след като му било повдигнато обвинение по член 354а, ал. 1 от НК, за което е предвидено  лишаване от свобода от 2 до 8 години.  Според окръжния прокурор Чавдаров случаят е  “уникален”, защото за първи път представител на адвокатурата е задържан за такова тежко престъпление.

Защитникът е внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини в затворническото общежитие в село Разделна край Варна, предстояла му среща с двама затворници.  На входа на затворническото общежитие бил помолен да извади всички вещи от дрехите си. Едва при повторно настояване на затворническата охрана адвокатът извадил от якето си облепено с черно тиксо пакетче, в който се съдържали наркотичните вещества.

С определението си съдът  е приел, че има обонсовано  предположение,  че Й.Р. е извършител на престъплението, в което е обвинен, и посочи събраните от разследването гласни доказателства за това. Съдът прие също, че има реална опасност адвокатът да извърши престъпление против правосъдието, ако е на свобода.

Представените от защита документи за здравословното състояние на обвиняемия според съда не влияят на извода, че искането на Окръжната прокуратура във Варна е основателно.

Определението на Варненския окръжен съд  подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

 

About De Fakto

Проверете също

БОЕЦ сезира ЦИК за неправомерна предизборна кампания, водена от премиера Бойко Борисов

Гражданско сдружение “БОЕЦ” внесе сигнал в Централната избирателна комисия за серия от неправомерни действия, срещи …

Гешев отговаря на Брюксел: Разследваме Борисов, но главният прокурор няма абсолютни правомощия

  По делата и проверките, свързани с премиера Бойко Борисов, е работено задълбочено, извършени са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.