Последни новини
Home / Законът / Варненският окръжен съд наложи постоянен арест на адвоката, внесъл наркотици в затвора

Варненският окръжен съд наложи постоянен арест на адвоката, внесъл наркотици в затвора

Defakto.bg

 

Състав на Варненския окръжен съд  наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на адвоката Йордан Роев от Варненската адвокатска колегия заради внесените от него наркотични вещества в затворническо общежитие, съобщи държавното обвинение.   Той бе задържан на 1 декември т.г. за срок до 72 часа с постановление на  наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура,  след като му било повдигнато обвинение по член 354а, ал. 1 от НК, за което е предвидено  лишаване от свобода от 2 до 8 години.  Според окръжния прокурор Чавдаров случаят е  „уникален“, защото за първи път представител на адвокатурата е задържан за такова тежко престъпление.

Защитникът е внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини в затворническото общежитие в село Разделна край Варна, предстояла му среща с двама затворници.  На входа на затворническото общежитие бил помолен да извади всички вещи от дрехите си. Едва при повторно настояване на затворническата охрана адвокатът извадил от якето си облепено с черно тиксо пакетче, в който се съдържали наркотичните вещества.

С определението си съдът  е приел, че има обонсовано  предположение,  че Й.Р. е извършител на престъплението, в което е обвинен, и посочи събраните от разследването гласни доказателства за това. Съдът прие също, че има реална опасност адвокатът да извърши престъпление против правосъдието, ако е на свобода.

Представените от защита документи за здравословното състояние на обвиняемия според съда не влияят на извода, че искането на Окръжната прокуратура във Варна е основателно.

Определението на Варненския окръжен съд  подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.