Последни новини
Home / Законът / Прокурор разпитал премиера Борисов за “наркотрафикантите” в НС

Прокурор разпитал премиера Борисов за “наркотрафикантите” в НС

Defakto.bg

За днес премиерът Бойко Борисов е имал призовка да се яви при прокурор във връзка с изявлението му, че в парламента има “наркотрафиканти” и купувачи на гласове.

Това съобщи Сотир Цацаров, след като участва в заседание на правната комисия. Призовката е била изпратена от обвинител от Софийската градска прокуратура. Главният прокурор нямаше данни премиерът да не се е явил, от което се разбра, че явно не магистрати са ходили при него, а би трябвало да се е случило обратното. Но къде точно е отишъл Борисов не се разбра.

“Най-вероятно обясненията са снети, защото, ако не ме лъже паметта, беше призован за 11-11,30 ч. Беше призован за днес, защото утре отново пътува”, обяви Цацаров. Досега именно премиерските пътувания отлагали срещите му с прокурор.

Става дума за изказването на Борисов при откриването на обновената зала “Фестивална”: “Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, а в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите дебили”.

Първочално главният прокурор бе казал, че не вижда причина да бъде разпитван премиерът за тази му думи, защото така обвинението би било използвано за “разчистване на политически сметки”.

След сигнали на две граждански организации – “Боец” и “Възраждане”, към които бе присъединен и сигнал на БСП, прокуратурата все пак образува проверка по премиерските твърдения за “наркотрафиканти” в парламента. Въпросът, на който Борисов би трябвало да отговори, е кои точно са те, откъде има тази информация и дали е сезирал органите на реда.

About De Fakto

Проверете също

Георги Чолаков номинира Любомир Гайдов за зам.-председател на ВАС

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков стартира днес процедура за избор на заместник – …

Гръмкият процес САПАРД за “онези” евросредства окончателно погина, по давност

С решение от днес Апелативният специализиран съд окончателно сложи точка на емблематичното дело САПАРД за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.