Последни новини
Home / Законът / Студенти – юристи ще обсъждат с прокурори в Пловдив ролята на досъдебното производство в наказателния процес

Студенти – юристи ще обсъждат с прокурори в Пловдив ролята на досъдебното производство в наказателния процес

Defakto.bg

Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ стартират съвместна инициатива за научни дискусии по наказателно право с практическа насоченост.

Първата проява ще се състои на 13 декември 2017 г., когато в Апелативна прокуратура-Пловдив ще се  проведе кръгла маса на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“.   Досега за участие в  беседата  желание са заявили 50 студенти от Юридическия факултет, съобщава пресцентърът на пловдивската апелативна прокуратура. Студентите ще чуят  лекции от  магистрати на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, както и на следовател от Окръжния следствен отдел и разследващ полицай от ОД на МВР-Пловдив.  Следващата тема  по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Деня на Конституцията и юриста.

По повод предстоящите прояви, апелативният прокурор  Иван Даскалов  е имал срещна  с представители на Факултетния студентски съвет и с доц. д-р Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет. Присъствали са и  Румен Попов, окръжен прокурор на  Пловдив, и Чавдар Грошев, и.ф. районен прокурор.  Договорено е споразумение за сътрудничество, след като студентите са проявили  интерес и за  начина на провеждане на практическия стаж в прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.