Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за лого на Инспектората приключи

Конкурсът за лого на Инспектората приключи

Defakto.bg

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) вече има лого. Знакът на институцията ще бъде представен на тържественото честване на 10-годишнината й на 1 февруари 2018 г., съобщиха от Инспектората.

Логото, чието изработване е по повод годишнината, бе избрано чрез конкурс, който Инспекторатът към ВСС обяви на 25 октомври 2017 г. Постъпили са над 45 предложения, едно от тях не е било допуснато до конкурса.

“Тричленна комисия, определена със заповед на главния инспектор Теодора Точкова, разгледа предложенията, обсъди концептуалното им съдържание и естетическите им качества и класира на първо място предложението за лого на Петър Бърчев. То отразява статута на Инспектората към ВСС като държавен орган, негови елементи препращат към съдебната власт и загатват за контролната функция на институцията.

Това бе и основното изискване към предложенията – графичният знак да бъде съобразен със статута на Инспектората към ВСС, който е орган на държавна власт, част от съдебната система, осъществяващ контрол върху дейността на органите на съдебната власт и извършващ проверки за независимост и безпристрастност на съдии, прокурори и следователи.

Авторът на одобрения проект получава 2000 лв. парична награда след прехвърляне на авторското право върху логото в полза на Инспектората към ВСС”, се казва в съобщението.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Гешев отговаря на Брюксел: Разследваме Борисов, но главният прокурор няма абсолютни правомощия

  По делата и проверките, свързани с премиера Бойко Борисов, е работено задълбочено, извършени са …

Последно от ВКС: Петимата полицаи са виновни за убийството на Чората, но по непредпазливост и с изтекла давност

Затова няма да бъдат наказани Полицаите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.