Последни новини
Home / Законът / Спешна ДНК експертиза за убийството на дете в Момчилград

Спешна ДНК експертиза за убийството на дете в Момчилград

Defakto.bg

Спешна ДНК експертиза ще даде ключа към разплитането на убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград. Детето бе открито мъртво в дома си вчера сутринта от завърналата се от нощна смяна майка. То е било задушено, открито е овързано с тиксо.

Отправено е запитване дали Институтът по криминалистика и криминология към МВР може да извърши изследването в спешен порядък, ако отговорът е отрицателен, експертизата ще бъде поръчана на частна лаборатория.

Това стана ясно от изявление на Сотир Цацаров пред журналисти днес.

„След аутопсията лекарите са потвърдили, че смъртта е причинена от задушаване, но не от материала, с който е било овързано и запушено лицето на детето – извършено е преди това“, каза още главният прокурор. На новината, че близка до семейството жена е била задържана за убийството, Цацаров реагира така: „Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството в Момчилград до този момент“. Отказа подробности – щели да навредят на разследването.

Известно е, че детето е било само през нощта. Обикновено баба му била с него, когато майката е на работа, но тя заминала за Турция, за да се грижи за сестра си. Бащата на момичето работел в чужбина. Семейството има и по-голям син, който живеел в Турция.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.