Последни новини
Home / Законът / Борислав Сарафов: Няма съмнение –  Росен Ангелов е убиецът, самоубил се е ден след началото на издирването му

Борислав Сарафов: Няма съмнение –  Росен Ангелов е убиецът, самоубил се е ден след началото на издирването му

Defakto.bg

 

Няма съмнение, че именно Росен Ангелов е авторът на шесторното убийство в Нови Искър. Това заяви шефът на Националното следствие и замл-главени  прокурор Борислав Сарафов на специална пресконференция, която бе мотивирана с неверните коментари в медиите.

Прокуратурата добави нов мотив за шесторното убийство в Нови Искър, извършено в новогодишната нощ. Разследващите имат информация, че Росен Ангелов е застрелял семейството на жената, с която имал връзка, защото тя му отказала достъп до домовете, които е чистила.

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил още в петък – ден, след като е започнало издирването му. Благодарение на експертизите става ясно, че той е сложил край на живота си само ден, след като е започнало неговото издирване, започнало на трети януари, обяви Сарафов.

Къде се е намирал Росен Ангелов преди това и какво точно е правел, не стана ясно. В тялото му не са открити нито наркотици, нито алкохол.  До него е открит таблет, от който Ангелов е посещавал уебсайтове за детска порнография, както и телефон.

Мотивите

Един от мотивите, който е подтикнал Росен Ангелов да извърши шесторното убийство в Нови Искър е желанието му да обере домовете, в които е чистела жертвата му Кети Кюхова, поясниха разследващите на пресконференция по случая.

Според тях мотивът за убийствата е смесен – от една страна емоционален, заради приключилата любовна връзка между Ангелов и Кюхова, а от друга – финансов, защото Кюхова отказала да помогне на Ангелов в обирите.

„Ангелов е искал от Кети да му предостави достъп до домовете, които чисти, като му даде ключ и код за алармата, за да може да ограби тези жилища”, поясни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

По думите на разследващите това е станало ясно от разпити на свидетели, на които Ангелов е споделил желанието си да извърши обирите.

На въпрос защо Ангелов се е върнал в къщата, за да убие семейството на Кюхова, разследващите казаха, че те са единствените хора от обкръжението на Ангелов, които биха могли да потърсят Кети.

ДНК анализът

От брифинга стана ясно също, че ДНК експертизата, която според прокуратурата категорично доказва, че извършител е Росен Ангелов, е сравнена с взет през 2007 г. негов генетичен материал.

„Тогава Ангелов има направена полицейска регистрация и от него е взет както дакталоскопен материал, така и ДНК материал”, допълни Сарафов.

Този ДНК материал е сравнен с ДНК от панталони на Ангелов, открити край постройката, в която живее. Върху тези панталони е имало ДНК както на Росен Ангелов, така и на жертвите Неделчо и Кети Кюхова.

„ДНК анализът беше извършен бързо, защото това беше приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав”, допълни Сарафов. Той уточни, че 48 часа са напълно достатъчни да бъде направена експертизата.

Оръжието

Направените до момента експертизи сочат, че оръжието, с което е извършено престъплението, съвпада с оръжието, с което се е самоубил Росен Ангелов.

Къщата

Удивително е, че до момента полицията и прокуратурата не знаят чия собственост е къщата, в която Ангелов е живеел. Тя не съществува административно, заяви столичният градски прокурор Русинова.

Сарафов категорично отказа коментар за убийството в столицата на бизнесмена Петър Христов – следствената тайна не позволявала да се изнасят данни , а и нямал разрешение от наблюдаващия прокурор.

About De Fakto

Проверете също

ССБ уточнява: Пленумът на ВСС може да бъде заменен от извънредно Общо събрание на Съдебния и Прокурорския съвет

В допълнително становище на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България  по законопроекта за …

ВКС потвърди: Прокуратурата дължи обезщетение от 150 000 лв. за лихви върху „ задържани“ средства по незаконно обвинение

Състав на ВКС потвърди задължение  на прокуратурата да заплати  150 000 обезщетение за лихви на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.