Последни новини
Home / Законът / Николай Кокинов: Държавата няма успехи с поръчковите убийства, извършителите им рядко оцеляват

Николай Кокинов: Държавата няма успехи с поръчковите убийства, извършителите им рядко оцеляват

Defakto.bg

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов определи като съмнителна версията, че “Наглите“ са движещия мотив за убийството на бизнесмена Петър Христов.  “Смятам, че генезисът се корени в нещо по-прясно. Не може да бъде изключван и личният мотив“, каза той в „Денят започва“ по БНТ. Коментарът му бе по повод изявлението на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че Христов е бил притеснен от това,че е разгласена информация за ролята му по разкриване на групата за отвличания на „Наглите“. Кокинов се въздържа да коментира евентуална връзка с осъдените по  делото за „Килърите“, но каза, че администрацията на затворите трябва да пресече практиката на свободните разговори с  мобилни телефони на осъдените.

Иначе, този тип престъпления (поръчковите б.р.) държавата няма почти никакви успехи. Това е голата истина. Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно. Дано не съм лош пророк, но опитът ме води до този извод. Това е класическо поръчково убийство, в което няма пряка връзка между изпълнителя на деянието и жертвата. Обикновено след такъв тип престъпления изпълнителите изчезват, много рядко оцеляват“, смята Кокинов

Според него няма връзка между стрелбата срещу данъчния  служител  в столицата и убийството на Христов.

По думите на Кокинов властите дължат един сериозен брифинг за убийството в Нови Искър. Според него никой не е издирвал Росен Ангелов през последните години.  „В момента ситуацията с намерения мъртъв е изключително удобна за всички разследващи и ги провокира към някаква ленивост. Важно е да се разбере дали това е истинският извършител, тъй като имаше разлики в твърденията за оръжието и други неща около убийството“, каза  бившият прокурор, сега адвокат.

 

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.