Последни новини
Home / Законът / В последния момент Борисов „даде“ 100 милиона за заплати на полицаите

В последния момент Борисов „даде“ 100 милиона за заплати на полицаите

Defakto.bg

На срещата на синдикатите в МВР и премиера Бойко Борисов в Министерския съвет е договорено повишаване на заплатите в сектора. След като вчера министър председателят изрази  публично възмущение за сваления билборд на полицейските синдикати, с който те обръщаха внимание върху  ниския размер на възнагражденията си,  Борисов насрочи и среща с тях.

След многомесечни полицейски протести, събитието се случва в последния момент преди старта на българското европредседателството и в навечерието на обявените шествия на полицията.

Борисов е поел ангажимент – 100 милиона лева допълнително да се осигурят за увеличаване на заплатите в системата на МВР. Това ще бъде гласувано от правителството в следващите две седмици, а тепърва ще се договаря какво точно ще бъде увеличението на отделните служители в системата.

Тези 100 милиона лева са отделно от 55-те милиона лева, които бяха вече отпуснати с бюджета за 2018 година, съобщи БНР.

„В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се
гледа под лупа от обществото“, заявил  министър-председателят.

Днешните протести, обявени на служители от МВР, не се отменят, но утре синдикатите ще седнат и ще договорят временно спиране на протестите, докато стане ясно дали обещаното от премиера Борисов ще се случи.

Междувременно, в официално обръщение до Бойко Борисов, органът на невъзпитаните карикатуристи „Прас прес“ поиска от премиера да им предостави безплатно три от билбордовете, щедро предоставени на протестиращите полицаи. „Ние приемаме дарение от 3 (три), по един на летището, театъра и НДК, за да покажем всичко лошо от двадесетия брой на Прас Прес. Вие сте лесен, абониран сте , но помислете за Вашите неподготвени гости от Е.С.! Нека и те да се докоснат до ужасяващото изкуство, наречено карикатура“, се казва в обръщението.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.