Последни новини
Home / Законът / Висшият адвокатски съвет свиква Общо събрание на адвокатите на 24 и 25 февруари

Висшият адвокатски съвет свиква Общо събрание на адвокатите на 24 и 25 февруари

Defakto.bg

 

Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съвет

Висшият адвокатски съвет свиква  Общото събрание на адвокатите от страната, което ще се проведе на 24 и 25 февруари 2018 г.  На висшия форум на защитниците председателят на  ВАдС Ралица Негенцова ще отчете работата на върховния орган за 2017 година, а главният секретар на съвета Стефка Въжарова ще докладва финансовите параметри на отчетния период.  Свои доклади ще изнесат и председателите на Висшия контролен съвет Драгомир Димов и на Висшия дисциплинарен съд Добринка Гърневска.

До 10 февруари 2018 г.  адвокатските колегии от страната трябва да изпратят заверен списък на избраните от Общото събрание на съответната адвокатска колегия делегати, както и списък на участниците по право от съответната колегия (ако не са избрани за делегати).

ВАдвС напомня, че според Закона за адвокатурата (чл.112 ) нормата на представителство в Общото събрание е един делегат на 40 адвокати. Ако колегията е с по-малко от 40 членове, тя се представлява от един делегат. Когато броят на колегията е с над 40 членове, но не съответства на установената норма на представителство, на повече от 20 членове се избира един делегат.  Ако не са избрани за делегати, по право в Общото събрание на адвокатите в страната участват без право на глас председателите и секретарите на адвокатските съвети, както и членовете на висшите органи на адвокатурата.

Откриването на събранието е предвидено за  24.02.2018 г., събота, от 8,30 ч., при спадащ кворум, по чл. 111, ал. 3, изречение 2-ро от Закона за адвокатурата, в 9,30 ч., в град София, хотел „Балкан”.

Още на страницата на Висшия адвокатски съвет: www.vas.bg

About De Fakto

Проверете също

За обучение по специалността „Право“ ще се влиза само с оценка от матурите

За специалност „Право“ и през следващата академична година ще може да се кандидатства без приемни …

КС прие да разгледа делата за изтеклите мандати на Инспектората към ВСС и за нетрудови доходи по текст от НК

Конституционният съд допусна за разглеждане по същество искането на Пленума на Върховния административен съд на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.