Последни новини
Home / Законът / Висшият адвокатски съвет свиква Общо събрание на адвокатите на 24 и 25 февруари

Висшият адвокатски съвет свиква Общо събрание на адвокатите на 24 и 25 февруари

Defakto.bg

 

Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съвет

Висшият адвокатски съвет свиква  Общото събрание на адвокатите от страната, което ще се проведе на 24 и 25 февруари 2018 г.  На висшия форум на защитниците председателят на  ВАдС Ралица Негенцова ще отчете работата на върховния орган за 2017 година, а главният секретар на съвета Стефка Въжарова ще докладва финансовите параметри на отчетния период.  Свои доклади ще изнесат и председателите на Висшия контролен съвет Драгомир Димов и на Висшия дисциплинарен съд Добринка Гърневска.

До 10 февруари 2018 г.  адвокатските колегии от страната трябва да изпратят заверен списък на избраните от Общото събрание на съответната адвокатска колегия делегати, както и списък на участниците по право от съответната колегия (ако не са избрани за делегати).

ВАдвС напомня, че според Закона за адвокатурата (чл.112 ) нормата на представителство в Общото събрание е един делегат на 40 адвокати. Ако колегията е с по-малко от 40 членове, тя се представлява от един делегат. Когато броят на колегията е с над 40 членове, но не съответства на установената норма на представителство, на повече от 20 членове се избира един делегат.  Ако не са избрани за делегати, по право в Общото събрание на адвокатите в страната участват без право на глас председателите и секретарите на адвокатските съвети, както и членовете на висшите органи на адвокатурата.

Откриването на събранието е предвидено за  24.02.2018 г., събота, от 8,30 ч., при спадащ кворум, по чл. 111, ал. 3, изречение 2-ро от Закона за адвокатурата, в 9,30 ч., в град София, хотел „Балкан”.

Още на страницата на Висшия адвокатски съвет: www.vas.bg

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.