Последни новини
Home / Законът / Единодушно, Росица Темелкова е новият шеф на Окръжен съд-Бургас

Единодушно, Росица Темелкова е новият шеф на Окръжен съд-Бургас

Defakto.bg

Росица Темелкова (на снимката) е новият председател на Окръжен съд-Бургас. Това единодушно, с 14 “за” гласува днес съдийската колегия на ВСС.

Постът се оваканти, след като доскорошният председател Боряна Димитрова бе избрана за член на Висшия съдебен съвет от професионалната квота.

Росица Темелкова е съдия от 1992 г., от 1998 г. е в ОС-Бургас, от 2009 г. е зам.-председател на съда. От октомври м.г. е и изпълняваща функциите председател.

Кандидатурата й е единодушно подкрепена и на Общо събрание на съда в Бургас. Пред ВСС тя говори за екипния принцип, стреса и напрежението, които се отразяват негативно на здравето на магистратите и на качеството на работата им. Както и че пряката комуникация с ВСС е най-добрият път за решаване на проблеми.

На въпрос за журналистическия протест заради две решения на районния съдия в Бургас Каин Кунчев (по искове за непозволено увреждане на Петър Низамов-Перата), Темелкова отговори, че в региона “много добре” възприели бързата реация на ВСС. Но самата тя няма да коментира конкретните казуси, защото те ще отидат в окръжния съд. Но по принцип в подобни случаи тя би свикала общо събрание, за да се запази съдийската независимост.

 

About De Fakto

Проверете също

Отзвуци от шокиращите свидетелства: Чудовищно! Прокуратурата вече трябваше да се е задействала

 Андрей Янкулов, адвокат, бивш прокурор: Разказите на агробезнесменът Светослав Илчовски пред Временната комисия за проверка …

Бизнесмен разкрива: Момиче на повикване е “Мата Хари”. И още за чекмеджето, кюлчетата и рекет от ГЕРБ

Един от най-крупните земеделци у нас Светослав Илчовски  разказва за  чудовищен натиск от хора в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.