Последни новини
Home / Законът / Пак отложиха делото „КТБ“, Цветан Василев – нередовно призован

Пак отложиха делото „КТБ“, Цветан Василев – нередовно призован

Defakto.bg

И вторият опит за тръгване на мегаделото „КТБ“ в спецсъда се увенча с фалстарт. Новата дата е 14 февруари (което стана повод за шеги, че на този ден е Трифон Зарезан).

На 13 декември миналата година процесът, наречен от шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев „уникален“, се спъна в нередовното призоваване на основния подсъдим Цветан Василев в Белград. Днес се оказа, че от Сърбия отново няма изпратено потвърждение за връчена призовка на Василев, няма потвърждение и че той е получил обемния обвинителен акт от над 10 000 страници. Защитата му още предния път отказа да приема материали вместо клиента, за което бе порицана от обвинението.

Болен се оказа друг подсъдим – бившият изпълнителен директор на КТБ Георги Христов, който ще представи болничен следващия път, но за него имаше явил се защитник.

Така през февруари ще бъде направен трети поред опит да се проведе разпоредително заседание по гръмкото дело. А на това заседание защита и обвинение ще мерят аргументи включително по основния въпрос – дали процесът може да стартира по същество или делото трябва да се върне на прокуратурата.

Както е известно, обвиняемите са 18, основните обвинения за са организирана престъпна група начело с Цветан Василев, подуправители на БНБ пък се винени за длъжностни престъпления.

„Задачата, която седеше пред екипа на това дело беше със сложност близо до тази с дизелов двигател да се кацне на луната. Към момента ние смятам, че сме кацнали. Дали ще дишаме и как ще протече процесът, предстои да видим“, бе обявил прокурор Иван Гешев след внасянето на обвинителния акт.

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.