Последни новини
Home / Законът / Чавдар Грошев е новият районен прокурор на Пловдив

Чавдар Грошев е новият районен прокурор на Пловдив

Defakto.bg

Чавдар Грошев е новият районен прокурор на Пловдив. Това реши колегията на ВСС днес с единодушие – 10 „за“.

Желая ви да продължите всичко, заложено от госпожа Мутафова, пожела му Сотир Цацаров.

Постът се оваканти, след като досегашният районен прокурор Гергана Мутафова стана член на ВСС от парламентарната квота. А Грошев се оказа единствен кандидат, след като другият претендент – Димитър Величев от окръжната прокуратура в Пловдив на 23 януари е депозирал отказ от участие. Като мотиви е посочил „внезапно настъпили неблагоприятни причини от личен характер“.

Избраният Чавдар Грошев, който е доктор по право, е и.ф. ръководител на районната прокуратура от октомври м.г., от 2012 г. е зам.-районен прокурор. В началото на кариерата си е бил адвокат, после следовател, в държавното обвинение е от 2006 г., работи все в РП-Пловдив. Завършил е право и журналистика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Днес той представи статистика за работата, включително малко на брой оправдателни присъди. Заяви, че е възложил около 70 дела на следователи от октомври насам. По въпроса за съдебната карта се обяви за „смекчаване“ на унифицирания модел. „Моментът е деликатен, трябва да се преосмисли с оглед отдалечеността на някои районни прокуратури“, каза Грошев. За Пловдив заяви, че може да администрира и районите на Асеновград, Карлово, Първомай, след въвеждане на електронното правосъдие. Зарече се да използва всички възможности за поощрения. Ще иска увеличение на администрацията.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС потвърди: Прокуратурата дължи обезщетение от 150 000 лв. за лихви върху „ задържани“ средства по незаконно обвинение

Състав на ВКС потвърди задължение  на прокуратурата да заплати  150 000 обезщетение за лихви на …

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.