Последни новини
Home / Законът / Чавдар Грошев е новият районен прокурор на Пловдив

Чавдар Грошев е новият районен прокурор на Пловдив

Defakto.bg

Чавдар Грошев е новият районен прокурор на Пловдив. Това реши колегията на ВСС днес с единодушие – 10 “за”.

Желая ви да продължите всичко, заложено от госпожа Мутафова, пожела му Сотир Цацаров.

Постът се оваканти, след като досегашният районен прокурор Гергана Мутафова стана член на ВСС от парламентарната квота. А Грошев се оказа единствен кандидат, след като другият претендент – Димитър Величев от окръжната прокуратура в Пловдив на 23 януари е депозирал отказ от участие. Като мотиви е посочил “внезапно настъпили неблагоприятни причини от личен характер”.

Избраният Чавдар Грошев, който е доктор по право, е и.ф. ръководител на районната прокуратура от октомври м.г., от 2012 г. е зам.-районен прокурор. В началото на кариерата си е бил адвокат, после следовател, в държавното обвинение е от 2006 г., работи все в РП-Пловдив. Завършил е право и журналистика в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

Днес той представи статистика за работата, включително малко на брой оправдателни присъди. Заяви, че е възложил около 70 дела на следователи от октомври насам. По въпроса за съдебната карта се обяви за “смекчаване” на унифицирания модел. “Моментът е деликатен, трябва да се преосмисли с оглед отдалечеността на някои районни прокуратури”, каза Грошев. За Пловдив заяви, че може да администрира и районите на Асеновград, Карлово, Първомай, след въвеждане на електронното правосъдие. Зарече се да използва всички възможности за поощрения. Ще иска увеличение на администрацията.

 

About De Fakto

Проверете също

На ГКПП Дунав мост Видин – Калафат: Откриха над 40 килограма злато на стойност 2,2 милиона лева в тайници на автомобил

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, …

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на Галина Захарова за шеф на ВКС

Адвокат д-р Ивайло Дерменджиев Председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.