Последни новини
Home / Законът / ВСС обявява свободните ведомствени жилища, прекратява договора с Ваня Савова

ВСС обявява свободните ведомствени жилища, прекратява договора с Ваня Савова

Defakto.bg

Да се публикува списъкът на свободните и годни за обитаване ведомствени жилища, реши днес пленумът на ВСС.

Каква е тяхната бройка предстои да видим, след като списъкът излезе на страницата на съвета. Информацията е важна, защото с решение на ВСС от ноември м.г. съветът пое да заплаща свободния наем на членовете си, които не са от София и нямат жилище в столицата. Като бе сложена горна граница на месечния наем от 1000 лв. Ако кадровиците преминат във ведомствени жилища, тези разходи ще отпаднат.

А от изявление на шефа на Комисията за управление на собствеността Евгени Диков (на снимката горе) днес се разбра, че областният управител на София е отпуснал още два апартамента за нуждите на третата власт.

„През ноември м.г. отказахме да приемем предложение на жилищната комисия, защото някои от жилищата не са годни за обитаване, подлежат на основен ремонт, но въпреки това в течение на годините са били предлагани. Сега това е изчистено. Изготвихме и писма до областните управители на София-град, Плевен, Бургас, Кърджали, от София имаме отговор от вчера, че се предоставят ощедва апартамента. В Благоевград има свободен апартамент, но няма кандидати за него“, обяви Евгени Диков.

По предложение на неговата комисия днес ВСС гласува да се прекратят наемните правоотношения с Ваня Савова – до средата на миналата година тя бе обвинител от ВКП, после бе избрана за окръжен прокурор на Плевен.

Прокурор Ваня Савова

Договорът за ведомственото жилище в „Красно село“ е сключен с Ваня Савова през 2008 г. „Тя вече не отговаря на условията, в момента апартаментът се обитава от дъщеря й, която не работи в съдебната власт, а госпожа Савова раполага със собствено жилище в Плевен от 150 кв м. Направила е възражение, че е подала молба за купуване на жилището, но такава не е постъпвала във ВСС“, докладва Евгени Диков. Има ли отправено предизвестие, попита Сотир Цацаров.

На финала единодушно, с 23 „за“ ВСС реши, че прекратява наемните правоотношения с Ваня Савова в 30-дневен срок от вземането на решението.

Днес кадровиците гласуваха и да се увеличи с 10 % основната заплата на Димитър Мирчев от Окръжен съд-Враца заради придобита степен „доктор“.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.