Последни новини
Home / Законът / Ведомственият жилфонд на ВСС: 21 свободни апартамента, до един за ремонт

Ведомственият жилфонд на ВСС: 21 свободни апартамента, до един за ремонт

Defakto.bg

Свободните ведомствени апартаменти от жилфонда на Висшия съдебен съвет са общо 21 и до един не са годни за обитаване и имат нужда от ремонт. 17 от тях са в София, 5 в страната – в Благоевград, Велико Търново, Чирпан, Перник, Казанлък.

Това става ясно от справка, публикувана на страницата на съвета. Решение за това бе взето от пленума на ВСС още на 25 януари, но се изпълнява сега. А отчетът се чакаше с интерес, включително и защото в състава на действащия съвет, както и при предишните, има членове, които не са от София, и за тях в момента ВСС плаща свободен наем, който може да е до 1000 лв. на месец включително.

Оказва се обаче, че въпреки наличието на жилфонд, той е неизползваем. И тепърва някъде почват ремонти. (Интересно къде са гледали предните кадровици, та не са се погрижили за предоставените им жилища, а за сметка на това пак се плащаха свободни наеми?).

Картинката е следната.

От 17-те апартамента в София, 6 са за нуждите на ВСС, 4 са предоставени на ВКС, 2 – на ВАС, 5 – на прокуратурата.

Ведомствените жилища на ВСС са в „Павлово“, „Люлин“, „Манастирски ливади“, „Красно село“, Зона Б-18, квадратурата им варира от 65 кв м до 144 кв м и всичките са „в процес на ремонтиране след проведена обществена поръчка“.

Четирите апартамента на ВКС са все в „Овча купел“, от 99 кв м до 160 кв м, всичките са необзаведени и се нуждаят от „освежителен ремонт“. В единия има „разбита кухня“.

Двете жилища на ВАС са в „Лозенец“ (84 кв м) и в „Люлин“ (65 кв м), за тях са отбелязани „паднала мазилка“ и нужда от основен ремонт.

От петте апартамента на прокуратурата два са в „Овча купел“ (необзаведени, освежителен ремонт), един – в „Манастирски ливади“, предоставен на спецпрокуратурата (ателие, 52 кв м, основен ремонт), два са предоставени на националното следствие – на „Симеоновско шосе“ (30 кв м, основен ремонт) и в „Дървеница“ (105 кв м, основен ремонт).

От жилищата в страната апартаментите в Благоевград и в Перник ще са годни за обитаване след „освежителен ремонт“. А във Велико Търново, Чирпан и Казанлък състоянието им е лошо, иска се основен ремонт.

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Един коментар

  1. Димитър

    Висши магистрати ли са живяли в тези жилища или хуни????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.