Последни новини
Home / Законът / Националното следствие разследва смъртта на детето на министър Ивайло Московски

Националното следствие разследва смъртта на детето на министър Ивайло Московски

Defakto.bg

Прокуратурата е образувала  досъдебното производство по повод смъртта на Кристиян Ивайлов Московски,  малкия син на министъра на транспорта Ивайло Московски. Детето почина при трагичен инцидент в Боровец,  след сблъсък на управляваната от бащата моторна шейна.  Делото е образувано още на  2 февруари 2018 г.  с първото действие по разследването ( чл.212 ал.2 НПК), съобщава държавното обвинение. Производството е за смърт по непредпазливост, съгласно  чл.122 ал.1 Наказателния кодеккс.  Разследването е възложено на Националното следствие. Досега са разпитани  седем свидетели, извършени са пет огледа, изготвена е и съдебномедицинска експертиза,  изискана е и справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са ОИМ.

Предстоят разпити на още голям брой свидетели.

Eто и пълният текст на съобщението:

Досъдебното производство е образувано на 02.02.2018 г. по реда на чл.212 ал.2 НПК с първото действие по разследването на разследващ полицай от ОД МВР София – оглед на местопроизшествие, за това, че на 02.02.2018 г., около 15.00 ч., в землището на курортен комплекс „Боровец“, обл.София, е причинена по непредпазливост смъртта на Кристиян Ивайлов Московски– престъпление по чл.122 ал.1 НК.

В съобщението се казва също,че:  „Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура – София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство.

В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са ОИМ.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.

По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление  на главния прокурор от днес – 07.02.2018 г., разследването по делото е възложено на Национална следствена служба”.

 

About De Fakto

Проверете също

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

ВКС е насрочил за разглеждане делото на Боян Расате, осъден за нападението срещу „Рейнбоу Хъб

  ВКС е насрочил за 08.12.2023 г., наказателно дело срещу Боян  Расате  за непристойни действия, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.